Sådan ændres et kodeord på et domæne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på din Windows-maskine ved brug af dit domæne brugernavn og adgangskode. Når computerprofilen er indlæst, skal du holde knappen 'Ctrl' nede og klikke på 'Alt' og 'Del' tasterne på tastaturet.

2.

Klik på knappen, der er mærket 'Change Password .' Et nyt dialogvindue åbnes, hvor du bliver bedt om at indtaste en ny adgangskode.

3.

Indtast dit nuværende domæneadgangskode i tekstboksen 'Old Password'. Indtast din nye adgangskode i det næste tekstfelt. Indtast det igen i bekræftelsestekstboksen for at sikre, at du indtastede det korrekt første gang.

4.

Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger. Et bekræftelsesvindue vises. Klik på 'OK'. Næste gang du starter din maskine, bruges den nye adgangskode til at logge ind på domænet.

Windows-domæner giver administratorer mulighed for at kontrollere og vedligeholde netværksrettigheder og ressourcer. Brugere får tilladelse til at få adgang til netværket, når de logger ind på deres Windows-maskine ved hjælp af det autoriserede brugernavn og adgangskode. Brugere kan frit ændre deres adgangskode på Windows-skrivebordsklienten. Domæneadgangskoden gemmes på Windows-serveren, og den bruges næste gang brugeren logger ind.