Sådan installeres ActiveX Gruppepolitik

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen på din domæneserver. Vælg 'Alle programmer' og klik på 'Administrative værktøjer'. Klik på genvejen 'Gruppepolitik editor' for at åbne konsollen.

2.

Klik på plustegnet ved siden af ​​'Brugerkonfiguration.' Dette udvider en liste over muligheder. Klik på 'Administrative skabeloner' under ikonet 'Brugerkonfiguration'. Klik på 'Windows-komponenter', og klik derefter på 'Internet Explorer.'

3.

Dobbeltklik på 'Kør ActiveX-kontroller og plugins' på højre side af retningslinjeditoren. Dette åbner en dialogboks. Standardværdien er '1', hvilket betyder, at brugere kan installere og køre ActiveX-kontroller.

4.

Skift standardværdien fra '1' til '0.' Dette deaktiverer installationen for ActiveX-kontroller. Omvendt, hvis værdien allerede er indstillet til '0', kan du indstille den til '1' for at aktivere evnen. Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger.

Windows-domæne gruppepolitikker styrer brugerrettighederne på netværket. Ved hjælp af gruppepolitikker kan en administrator kontrollere bruger login-tilladelser, softwarebegrænsninger og brugerens evne til at installere ActiveX-kontroller i Internet Explorer-browseren. ActiveX er eksterne kontroller installeret fra websites. De forbedrer et websteds layout og interface, men de kan også have virus og spyware vedhæftet. Af denne grund vælger nogle administratorer at deaktivere brugerens evne til at installere kontrollerne ved hjælp af en gruppepolitik.