Sådan opsætes og køres et fjernskrivebord

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfigurer et VPN

1.

Åbn 'Kontrolpanel' og vælg 'Netværksforbindelser.' Under 'Netværksopgaver' i venstre side af vinduet skal du vælge 'Opret en ny forbindelse.' Et nyt vindue åbnes; Klik på knappen 'Næste'.

2.

Vælg 'Opret forbindelse til netværket på min arbejdsplads' og klik på 'Næste' knappen. Vælg 'Virtual Private Network Connection' og klik på 'Next'.

3.

Skriv et navn i feltet 'Firmanavn'. Dette kan være alt, hvad du vil, bare vælg noget, du vil kunne genkende. Klik på 'Næste', når du er færdig.

4.

Vælg en af ​​de to muligheder på siden 'Offentligt netværk'. 'Automatisk opkald til denne oprindelige forbindelse' computeren forbinder automatisk til internettet, inden de tilsluttes til VPN: dette er standardindstillingen. Hvis du vælger den anden mulighed, skal du manuelt oprette forbindelse til internettet hver gang du vil oprette forbindelse til VPN. Klik på 'Næste', når du 're done.

5.

Indtast IP-adressen eller netværksnavnet på VPN-fjernadgangsserveren på din arbejdsplads. Du skal konsultere VPN-administratorer på din arbejdsplads for at få disse oplysninger. Klik på 'Næste'.

6.

Vælg en af ​​de to muligheder i vinduet 'Tilslutnings tilgængelighed'. Hvis du har flere brugere på din computer, der skal bruge fjernbetjening, skal du vælge 'En persons brug'. Hvis ikke, skal du vælge 'Kun min brug.' Klik på 'Næste' for at fortsætte.

7.

Klik på 'Afslut' for at fuldføre opsætningen af ​​VPN. Hvis du vil oprette en skrivebordsgenvej til VPN, skal du vælge indstillingen, før du klikker på 'Afslut'. Husk at afslutte hele processen på både værtscomputeren og fjerncomputeren.

Klargør værtscomputeren

1.

Log ind som administrator på computer, du vil få adgang til eksternt - værtscomputeren. Hvis dette er en arbejdscomputer, har du muligvis ikke administratorrettigheder. Hvis dette er tilfældet, skal en netværksadministrator fuldføre denne proces for dig.

2.

Åbn 'Kontrolpanel', vælg 'Ydelse og vedligeholdelse' og vælg 'System'. Klik på fanen 'Fjern' i vinduet 'System' og vælg 'Tillad brugere at oprette forbindelse til denne computer.' Klik på 'OK'.

Klik på knappen 'Tilbage', indtil du kommer tilbage til vinduet 'Kontrolpanel' og vælg 'Sikkerhedscenter'. Klik på 'Windows Firewall.' I det nye vindue skal du sørge for, at boksen ud for 'Don t tillade undtagelser' ikke er markeret.

4.

Klik på fanen Undtagelser og vælg 'Fjernbetjeningen Skrivebord '. Klik på' OK 'og luk vinduet.

5.

Åbn' Kontrolpanel 'og vælg' Ydelse og vedligeholdelse. 'Klik på fanen' Computernavn ' skriv ned navnet på din computer. Hvis du vælger at bruge VPN'en, skal du få din computerens IP-adresse. Spørg din netværksadministrator om disse oplysninger, eller åbn Kommandoprompt-programmet, der er placeret i undermenuen Tilbehør i menuen Start. Indtast 'ipconfig' i kommandoprompt vinduet og tryk Enter. Din IP-adresse, blandt andet, vil blive vist; skriv din IP-adresse og luk vinduet.

6.

Slut denne computer til VPN'en og lad den køre.

Klargør fjerncomputeren

h4>

1.

Opret forbindelse til VPN'en. Hvis du har valgt at oprette en genvej på skrivebordet, kan du dobbeltklikke på den for at oprette forbindelse. Hvis ikke, skal du gå til 'Netværksforbindelser' og finde forbindelsen i det vindue.

2.

Åbn startmenuen, vælg 'Tilbehør', vælg ' Kommunikation 'og klik på' Remote Desktop Connection. '

3.

Indtast værtscomputerenes navn eller IP-adresse og klik på knappen' Connect '.

4.

Indtast brugernavnet og adgangskoden, som du bruger til at logge på værtscomputeren i vinduet 'Log på til Windows'. Klik på 'OK' og et nyt fjernbordsvindue åbnes med alle indstillinger, filer og programmer på værtscomputeren.

5.

Åbn filerne og brug programmerne på værtscomputeren. Du kan også ændre indstillinger fra den eksterne computer. Når du er færdig, skal du vælge 'Log af' fra menuen Start og klikke på 'Log ud' knappen i prompt vinduet.

Der er to muligheder for opsætning og kørsel af et fjernt skrivebord. En metode kræver, at du opretter et virtuelt privat netværk (VPN) mellem værtscomputeren og fjerncomputeren. Den anden metode kræver ikke mere end IP-adressen på værtscomputeren. For at kunne oprette fjerndisken skal værtscomputeren køre Windows XP Professional eller bedre, og den eksterne computer skal køre Windows 95 eller bedre. Denne proces kræver en vis viden om netværk og sikkerhedsindstillinger og kan være ret tidskrævende.