Hvad er fordelene ved computernetværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Et computernetværk er en serie af to eller flere computere, der er forbundet med hinanden. Generelt er der to typer af netværk, hjemmenetværk og kontor netværk. Begge typer giver mange af de samme fordele.

Deling

Computernetværk tillader fildeling. Hvis du har tre computere hjemme, og alle tre brugere vil have adgang til en mp3-samling. Uden et netværk skal du enten uploade samlingen til internettet eller sætte den på en form for flytbar lagring, der overføres individuelt til hinanden. På et netværk kan du simpelthen gøre samlingen 'offentlig', så ethvert netværk brugeren kan få adgang til det, selv om det stadig er på din computer. På et kontor-netværk kan filer offentliggøres, hvilket giver nem adgang til flere medarbejdere.

Sikkerhed

Måske er din eftertragtede mp3-samling fuld af musik beskyttet af ophavsret; Hvis ja, kan du nemt indstille delte netværksfiler, hvor de ikke kan kopieres, men kun bruges. Dette ville betyde, at mens andre på netværket kan nyde musikken, kan de ikke kopiere den til deres maskine. Desuden kan individuelle mapper tildeles en adgangskode, så tilladte brugere er tilladt. Denne funktion er god til kontorer, da du kan gemme alle virksomhedsfiler på et netværk og ikke behøver at bekymre sig om medarbejdere, der har adgang til følsomme oplysninger via netværket.

Ressourcer og omkostninger

Netværk giver også computere mulighed for at dele visse ressourcer, såsom printere og modemer. I stedet for at købe en printer til hver computer kan du simpelthen købe en og tilslutte den til netværket. Derudover frigiver nogle softwareproducenter særlige netværksversioner af deres software, der er designet til at køre på mange computere via et netværk i stedet for at købe en individuel brugslicens til hver computer.

Trådløst netværk

Trådløst netværk tilbyder alle fordelene ved en traditionel netværk opnås uden fysisk at forbinde computere til hinanden eller en central server. Mens de stadig er tilsluttet, er det gjort med trådløs teknologi, hvilket giver mulighed for mere mobilitet og bekvemmelighed.