Liste over internetprotokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En protokol er en standardiseret måde, hvorpå en bestemt procedure udføres. Når folk er enige om protokoller, gør det dem i stand til at kommunikere og udføre forskellige opgaver sammen. Mennesket sprog er et eksempel på en kommunikationsprotokol. Computere, computerkomponenter og forskellige former for computersoftware bruger også protokoller til at sikre en vellykket kommunikation.

HTTP

Protokollen, der er kendt som HTTP, er en akronym for Hyper Text Transfer Protocol. Disse fire bogstaver vises sandsynligvis i små bogstaver i adressefeltet i en webbrowser, mens du ser denne artikel. De er placeret i begyndelsen af ​​adressen og er vant til at fortælle browseren, hvordan man korrekt behandler dataene på siden og viser dataene til en computerbruger. Ordet hyper i akronym bruges til at angive, at teksten ikke er lineær og faktisk kan knyttes på mange måder. HTTP blev oprindeligt brugt som en måde at vise tekst på, men browsere har udviklet sig for at kunne vise meget mere ved hjælp af protokollen.

FTP

Den primære protokol bruges til at overføre store mængder data fra sted til sted på tværs af Internettet er kendt som FTP. FTP er et akronym, der passende står for File Transfer Protocol. Computere kendt som FTP-servere er steder på internettet, hvor filer kan gemmes og åbnes via File Transfer Protocol. En computerbruger kan få adgang til en FTP-server ved hjælp af FTP-klient software. Populære webbrowsere kan også få adgang til filer, der er placeret på en FTP-server. En FTP-server ser stort set ud til en computerbruger som en ekstern harddisk, og browseren af ​​filerne på en FTP-server ligner en computers harddisk med en filhåndtering.

TCP / IP

Netværksprotokollen suite, der primært er ansvarlig for overførsel af rå data over internettet, kaldes TCP / IP. Akronymet står for en kombination af Transfer Control Protocol og Internet Protocol. TCP-siden beskriver primært hvordan computere forbinder og hvordan data skal overføres på Internettet korrekt. Internetnetværksadresseringskoncepter som en IP-adresse er en del af IP-siden af ​​TCP / IP-protokollens pakke. Hver forbindelse til internettet har en unik numerisk adresse kendt som en IP-adresse. Alfanumeriske webadresser som Google s webadresse er faktisk oversat til en numerisk IP-adresse, og en computer, der er kendt som en webserver, bliver kontaktet på den eksterne IP-adresse for at give siden set i en browser, hvor den alfanumeriske adresse blev skrevet.