Sådan blokerer du annoncer på websteder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer en opdateret browser med avancerede pop-up-blokeringsfunktioner. De nyeste versioner af Internet Explorer, Firefox og Chrome leveres som standard med pop-up-blokering. Disse browsere vil advare, når en pop-up er blokeret og tillader brugeren at vælge hvilke pop-ups der skal vises.

2.

Installer annonceblokerende software i browseren. Forskellige browsere kommer med forskellige annonce-ons. De fleste har inkluderet annoncer, der blokkerer scripts, der kører reklame direkte på hjemmesiden og beskytter brugeren. Firefox har sin populære Adblock-software, mens Internet Explorer tilbyder IE7Pro. Google Chrome tilbyder også Adblock-software.

3.

Installer passende software til at blokere annoncer. Disse programmer installeres direkte på computeren og filtrerer annoncer for hele systemet, ikke bare browseren.

Internetannoncering kommer sædvanligvis i to former: gennem popupannoncer og gennem indlejrede scripts på websiden. Evnen til at blokere disse annoncer leveres pakket med de fleste moderne webbrowsere, og der findes mere avanceret funktionalitet med minimal installation og konfiguration.