Sådan fejlfindes et eksternt bedste data USB 56K modem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Modem forbinder ved meget lave hastigheder

1.

Udfør en linjetest på din computer. Klik på 'Start' knappen og derefter til 'Programmer'. Fortsæt derefter til mappen 'Tilbehør' og vælg 'Hyper Terminal'.

2.

Skriv ordet 'TEST' i dialogboksen 'Ny forbindelse'. Klik på OK.

3.

Vælg 'Connect Using' i bunden af ​​dialogboksen, og skift det til 'Direkte til COMx'. Klik på OK.

4.

Skift indstillingen 'Bits Per Second' for at læse '115200'. Klik på OK.

5.

Opret forbindelse til internettet.

Operativsystemet kan ikke finde en ringetone

1. < / p>

Kontroller de ledninger, der er sluttet til modemmet, og til telefonen. Sørg for, at de ikke er løs, og tilsluttet helt til deres stikkontakter.

2.

Afbryd ledningen fra 'Line' -stikket på modemets bagside, og tilslut det til telefonen for at teste stikkontakten. Lyt efter en ringetone gennem telefonen for at se, om din tjeneste virker.

< p> 3.

Tilslut et telefonsæt til 'Telefon' -stikket bag på modemet med et internetkabel. Lyt efter en tonetone. Hvis du kan høre en ringetone via telefonen, dit system kan oprette forbindelse. Prøv at etablere en internet-session igen.

4.

Sluk for samtaleopkaldstjeneste på din telefonlinje, eller indstil modemet til at sætte pause, før du kontrollerer opkaldstonen. De nye meddelelser kan blokere modemets adgang.

Modem mister forbindelsen

1.

Kontroller modemets telefonledning. Sørg for at du bruger en ledning, der ikke er mere end 15 meter lang. Sørg for, at den er korrekt tilsluttet til vægkontakten til din internetforbindelse.

2.

Kontakt din telefonservicefirma og bede om at blive sendt via en digital kontakt, og ikke en analog switch.

3. Ring til din internetudbyder, og spørg, om der er tekniske problemer på deres side. Nogle gange kan ISP-udbyderen blive vedligeholdt, hvorfor du kan ikke forbinde.

Tips og advarsler

  • Hastighedsproblemer skyldes ofte problemer på siden af ​​internetudbyderen eller telefonselskabet.
  • Du kan også ringe til Best Data Technical Support Options på 818-773-9600 for problemer vedrørende dit eksterne modem.
  • Forbind ikke dit bedste datamodem med en fax eller telefonsvarer.
  • Brug ikke en splitter til at forbinde modemet.
  • Evnen til at surfe på internettet føles som en nødvendighed, når du er på din computer, uanset om du er forbundet med et WiFi-signal eller et modem. Hvis du opdager, at dit modem ikke er korrekt forbundet, kan årsagerne rettes med nogle få justeringer til din computer eller modemledninger. Du kan selv foretage fejlfinding af et eksternt Best Data USB 56k modem.