Sådan forbinder du to pc'er sammen med NIC'er

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ene ende af crossover-kablet til NIC-kortet på en computer. NIC-kortet har en Ethernet-port, som kablet kan tilsluttes.

2.

Slut den anden ende af kablet til Ethernet-porten på den anden computer.

3.

Tænd begge computere. For at computere skal kunne kommunikere med hinanden, skal du sætte begge computere i samme arbejdsgruppe.

4.

Klik på Start, højreklik derefter på Denne computer og vælg derefter 'Egenskaber.'

5.

Klik på fanen for 'Computer Name', og noter derefter Arbejdsgruppen. På den anden computer skal du ændre arbejdsgruppen for at matche den første computer.

6.

Gem ændringerne og genstart computeren. Du kan bekræfte forbindelsen ved at pinge den anden computer. Pinging sender en datapakke fra din computer til den anden. Svaret fra den computer kaldes en 'ping'. Det er et værktøj, der bruges til at kontrollere forbindelsen mellem to computere eller netværksenheder.

7.

Klik på 'Start' og derefter 'Kør ...' Indtast 'cmd' Klik derefter på OK.

8.

Skriv i 'ipconfig', og tag derefter mærke til IP-adressen. Gentag trinene på den anden computer.

9.

Skriv 'ping [ip-adresse]', hvor [ip-adresse] er den anden computers computeradresse. Hvis det pinger, kommunikerer de to computere. Hvis det ikke pinger, skal du tjekke dine forbindelser og arbejdsgrupper igen og derefter prøve at pinge igen.

Der er to måder at forbinde to pc'er på. Du kan bruge en switch eller du kan bruge et crossover-kabel. Et crossover-kabel er nok den bedste mulighed, fordi det eliminerer behovet for en anden enhed og flere kabler. Crossover-kablet overfører oplysninger mellem NIC'erne eller netværksinterfacekortene på de to computere.