Ulemper ved Client Server Architecture

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Netværksoperativsystemer styrer og koordinerer interaktionen og kommunikationen mellem flere computere på et netværk. Et klient-server-netværksoperativsystem bruger en central computer (server) som et centralt hub til at gemme filer og ressourcer, der bruges af de andre computere (klienter) på netværket. Selv om klient-server-netværk ofte er fleksible og kan indarbejde nye ressourcer og andre computere i netværket, har de flere ulemper.

Udgift

Typisk skal den centrale servercomputer være stærk nok til at opretholde og dele ressourcer med andre computere på netværket. Dette medfører en betydelig omkostning.

Afhængighed

Client-server-netværksmodellen er afhængig af en fungerende og tilgængelig centraliseret server. Hvis den centrale server fjernes fra systemet eller går ned på grund af problemer, kan hele netværket ikke fungere. Men mange klient-server-netværk har nu backup-servere til at yde support, når en server går tabt.

Congestion

Centraliserede servere skal håndtere størstedelen af ​​netværkstrafikken, da alle forespørgsler for ressourcer er rettet mod serveren. Dette kan forårsage netværksbelastning på netværket og sænke responstid for hver tilgængelig computer.

Vedligeholdelse

Klient-server-netværk kræver ofte personale med mindst en enkelt netværksadministrator til at administrere og vedligeholde udstyret og netværket . Andre netværksoperativsystemer, såsom peer-to-peer-netværkssystemer, kræver ikke, at en netværksadministrator opretholder maskiner, da dette arbejde fordeles mellem individuelle kunder og deres beslægtede maskiner.