Introduktion til transmissionskontrolprotokol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

TCP Header Sequences

TCP header indeholder flere felter, der er kritiske for operationen. Sekvensnummeret fortæller den fjerneste ende, hvor mange byte er blevet sendt i alt siden dataudvekslingens begyndelse. Bekræftelsesnummeret fortæller fjerncomputeren hvilke bytes der er blevet modtaget.

TCP-headerflagge

TCP-overskriften indeholder flag for at angive overførselsstatus. SYN-flagmet bruges til at synkronisere sekvensnumre i begyndelsen af ​​samtalen. ACK-flagmet bruges til at bekræfte data, der er blevet modtaget. FIN-flagmet bruges til at afslutte en forbindelse.

TCP-headerportnumre

TCP-overskriften indeholder også portnumre, som er softwareadresser. Disse tillader flere forbindelser til at sende information over samme sti uden at forstyrre hinanden.

Garanteret dataudlevering

TCP garanterer, at data overføres. Hver gang nogle data sendes, øger transmissionscomputeren sekvensnummeret med antallet af byte eller tegn i dataene. Hvis dataene modtages korrekt, svarer fjerncomputeren med et kvitteringsnummer svarende til den næste forventede byte af data.

TCP Trevejs håndtryk

TCP er forbindelsesorienteret. Inden data overføres, skal der etableres forbindelse med fjernbetjeningen. Dette tager tre trin. I trin 1 sender oprindelsescomputeren en TCP-header med et tilfældigt begyndelsessekvensnummer og SYN-flagsætet. I trin to returnerer fjerncomputeren en TCP-header med sit tilfældige oprindelige sekvensnummer og dets SYN-flagsæt. Den fjerneste ende anerkender også den første pakke ved at indstille ACK-flag. I trin tre sender den oprindelige computer en TCP header med ACK flag-sæt. I alle tilfælde, når ACK-flag er indstillet, sætter afsenderen bekræftelsesnummeret til næste byte, som forventes fra den fjerne ende.

TCP Multiplexing with Ports

Porte er softwareadresser i TCP-overskriften, der indikerer hvilken applikation eller behandling der skal bruges på serveren. Portnumre er ofte velkendte. De fleste servere bruger port 80 til webservere og port 25 til e-mail-servere. Brug forskellige porte til forskellige applikationer, lad computere oprette flere forbindelser over det samme netværk og stadig holde hver forbindelse uafhængig. Transmissionskontrolprotokol, eller TCP, er en protokol, der anvendes i forbindelse med internetprotokollen, eller IP, for at sende data over internetforbindelser. TCP-overskriften indeholder felter, der kræves for at oprette en forbindelse og garantere transport af data på tværs af netværket.