Sådan bypasses en internetudbyder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find en proxyadresse. Der er mange websteder, der tillader en enkeltstedsforbindelse via deres proxy. Åbn webstedet og indtast det websted, du ønsker at besøge, og tryk på 'Enter'. Dette er tilstrækkeligt, medmindre du ønsker at bruge en proxy det meste af tiden. I så fald er det bedre at oprette en permanent proxy-forbindelse via webbrowseren, og du skal finde en hjemmeside, der indeholder en faktisk proxyadresse.

2.

Kopier den ønskede proxyadresse ved at markere den og trykke samtidig på 'CTRL' og 'C'. I webbrowseren skal du klikke på 'Værktøjer' og vælge 'Internetindstillinger'. Klik på 'LAN-indstillinger' og indsæt adressen i proxy feltet ved samtidig at trykke på 'CTRL' og 'V'.

3.

Gennemgå alle andre indstillinger for proxy og konfigurere, så de passer til dine behov. Generelt er det simpelthen muligt at aktivere proxyadressen. Hvis du ikke er sikker på, hvad en indstilling gør, skal du lade den være som standard. Klik på 'OK' for eventuelle åbne dialogbokse. Luk webbrowseren.

4.

Åbn webbrowseren og test proxyen ved at forsøge at nå et normalt ikke tilgængelig websted. Hvis den forbinder, arbejder din proxy. Hvis det ikke gør det, skal du gentage trin 2 og 3 med en anden proxyadresse.

Tips og advarsler

  • Proxys vil generelt nedsætte en brugers internethastighed .
  • Internettet kan virke som en ubegrænset ressource, men nogle internetudbydere blokerer direkte adgang til bestemte websteder og andre internetbaserede ressourcer til deres kunder. Dette kan resultere i meget uopnåeligt indhold for brugere, der forsker på bestemte emner på internettet. Der er en måde at omgå filteret ved hjælp af en proxy-forbindelse. En proxy-forbindelse er en virtuel 'tunnel', der skubber klientens forbindelse til den anden ende, hvor den derefter efterlader en virtuel 'station', der giver den adgang til den oprindelige destination uden grænser.