Sådan konfigureres en statisk IP-adresse gennem en kommandolinje

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' og 'Kør' for at åbne dialogboksen Kør, som du kan bruge til at åbne grundlæggende Windows-værktøjer.

2.

Skriv 'kommando' eller 'cmd' og tryk på 'Enter' -tasten for at åbne kommandoprompt. Dette er MS-DOS-grænsefladen, der bruges til at udføre kommandolinjer.

3.

Skriv 'ipconfig' og tryk på 'Enter' -tasten. Dette viser en liste over de adaptere, der for øjeblikket er installeret sammen med deres nuværende IP-indstillinger.

4.

Skriv følgende kommandolinje:

netsh interface IP-adresse adresse navn = 'Local Area Connection' statisk 192.168.1.1 255.255.255.0 192.168.1.2

De tre sæt tal i slutningen repræsenterer henholdsvis IP-adressen, subnetmasken og standard gatewayen, og kan tilpasses efter behov. Navnet 'Local Area Connection' refererer til adapteren, som disse indstillinger anvendes til og muligvis skal ændres for at matche navnet på den adapter, computeren bruger.

IP-adresser bruges til at forbinde computere til lokale netværk og til internettet. Statiske IP-adresser er dem, der er konfigureret manuelt til ikke at ændre sig. En kommandolinje er en kode kode, der kan behandles ved hjælp af MS-DOS. Disse er grundlæggende kombinationer af udtryk, der udfører en bestemt funktion uden brug af en grafisk brugergrænseflade. Kommandolinjer blev primært brugt, før Windows blev fremtrædende, men de er stadig nyttige, især til at køre scripts eller med batch-filer.