Hvordan er bredbåndsinternet service forbundet til min pc?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Bredbåndskilder

Bredbåndsinternet-tjenester når forbrugeren på flere forskellige måder. Kabelmodemer, der bruger en speciel enhed, der læser et signal fra et kabelfirma, har tendens til at være hurtig og konsekvent, men priserne varierer afhængigt af kundens abonnementspakke. Digitale abonnentlinjer bruger en højfrekvenssektion af en normal telefonlinje DSL er hurtig og effektiv, men er mindre tilgængelig i landdistrikterne. Trådløst bredbånd leveres af en enhed, der forbinder det lokale mobilnettet. Prissætning og tilgængelighed varierer efter fællesskab.

Modemer

Kabel- og DSL-forbindelser kræver et modem.Denne enhed forbinder til et koaksialkabel eller en telefonledning og sender og modtager netværkstrafik. Nogle udbydere vil leje eller sælge et modem til forbrugeren. Trådløst bredbånd leveres typisk via en lille transceiver, der plugger ind i en åben USB-port på computeren.

Routere

Et modem bruger typisk et Ethernet-kabel til at køre fra modemet til en netværksport på pc'en. Hvis du vil bruge flere computere med en aktiv internetforbindelse, skal du tilføje en router - disse devi ces opdeler en netværksforbindelse adskillige måder, og mange routere har en trådløs mulighed for at tillade Wi-Fi-forbindelser (korte trådløse). Modemet tilsluttes routeren, og pc'en og eventuelle ekstra maskiner tilsluttes routeren.

Kabler

Bortset fra USB-transceivere, der ikke har ledninger, vil en hjemme-pc blive tilsluttet en router eller et modem af en Ethernet-kabel. Dette kabel, der ligner en telefonledning med en lidt bredere ende, plugger ind i Ethernet-porten på pc'en og i 'PC' -porten på udgangsportene på modemet eller routeren.

Software

Nogle routere eller modemer kræver, at brugeren kører en installations-cd eller dvd for at fuldføre opsætningen. Følg producentens instruktioner omhyggeligt. Nogle tjenester, som DSL, kræver en retfærdig, men lidt involveret opsætningsproces, der forbinder DSL-modemet til din konto hos telefonfirmaet. Hvis du ikke følger denne proces, bliver forbindelsen ubrugelig. Bredbåndsinternet-service leverer en ensartet mængde af netværksbåndbredde ved hastigheder, der er betydeligt højere end den gamle dial-upadgang. Bredbåndstjeneste er forbundet til en pc ved hjælp af et Ethernet-kabel eller via en trådløs enhed.