Liste over internet hastigheder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Din internetforbindelse s hastighed er baseret på en række faktorer, herunder din type internetforbindelse, din tjenesteudbyder og om andre mennesker bruger den samme forbindelse. Der findes flere forskellige typer internetforbindelser, men de mest almindelige typer hver har standardhastigheder, og de fleste andre tilslutninger til personlig brug er inden for disse hastighedsintervaller. Internethastigheder måles ved, hvor meget data der overføres hvert sekund.

Opkald

Opkaldsadgang via internettet bruger standardtelefon linjer til overførsel af data med hastigheder på op til 56 kilobits per sekund (kbps) og normalt ikke mindre end 24 kbps. Webstedsstørrelser måles i kilobytes i stedet for kilobits, en enhed lidt under 10 gange større. En webside, der er 75 kilobytes (KB) vil tage næsten 11 sekunder at indlæse.

DSL

DSL-forbindelser (Digital Subscriber Line) bruger også telefonlinjer til at overføre data via internettet, men de bruger en digital del af forbindelsen, der er unu sed ved telefon tjenester og er i stand til højere overførselshastigheder. DSL-forbindelser kaldes også asymmetriske digitale abonnentlinjer (ADSL), fordi snarere end de symmetriske hastigheder til upload og downloading af information, downloader de information hurtigere, end de uploader. Downloadhastigheder spænder fra 256 kbps til 8 megabit per sekund (mbps). Uploadhastigheder spænder fra 128 til 1024 kbps. Ved den langsomste hastighed vil en 75-KB webside tage ca. 2,3 sekunder at indlæse; Ved højeste hastighed belastes den på mindre end 1/10 af et sekund.

Kabel

Kabelforbindelser bruger de samme linjer som kabel-tv til at overføre internetdata. Kabellinjerne er ikke tilgængelige på alle områder, men hvor de er tilgængelige, varierer deres hastigheder fra 512 kbps til 20 Mbps afhængigt af den pakke, der købes hos udbyderen. Med den langsommere hastighed er det en ladetid på ca. 1,2 sekunder for en 75-KB-webside og kun tusindedele sekunder for højhastighedsforbindelser.

Satellit

Satellit-internetforbindelser bruger parabolantenner til relæ Internet-signaler til og fra dit hjem. Hastigheder begynder omkring 6 Mbit / s, eller ca. 1/10 af et sekund for en 75-KB webside. Denne type tjeneste kræver en klar visning af den sydlige himmel fra din parabol til at fungere korrekt.