Netværk u0026 Hardware Tips u0026 Tricks

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Computer netværk er en proces, der gør det muligt for flere computere eller andre enheder at oprette forbindelse til hinanden for at dele ressourcer. Almindelige anvendelser til netværk omfatter deling af internetforbindelser og enheder som printere eller scannere. Hvis din computer kører på et netværk, skal du overveje disse tips og tricks for at forbedre din oplevelse.

Netværksbåndbredde

Computernetværk tillader flere computere at dele en internetforbindelse, men deling af en forbindelse opdeler netværksbåndbredde mellem de tilsluttede computere . Når flere computere bruger internettet på samme tid, kan internethastigheden på hver computer være langsommere end normalt, da de både kræver krævende båndbredde fra en enkelt internetforbindelse. For normale aktiviteter som webbrowsing og e-mail kan båndbreddedeling ikke påvirke hastigheden, men hvis du udfører en aktivitet, der kræver store mængder båndbredde, som f.eks. At se online-videoer eller at downloade filer, kan virkningen være mere mærkbar. Hvis du planlægger at udføre en aktivitet, der kræver meget båndbredde, skal du sørge for, at andre computere på netværket ikke downloader filer. Det kan forbedre ydeevnen.

Netværkssikkerhed

Når computere har adgang til internettet, deler de data med andre computere og servere, der kan forsøge at sende skadelige data til netværket. At køre antivirussoftware og et firewall-softwareprogram på hver computer kan hjælpe med at forhindre dårlige data. At køre dit netværk bag en router kan også forbedre netværkssikkerheden. Routere er hardwareenheder, der bruges til at opdele en indgående internetforbindelse og sende den ud af andre enheder. Routere indeholder ofte indbyggede firewalls, der kan hjælpe med at blokere for dårlige data.

Routerindstillinger

Routere har menuer med administrative indstillinger, som kan give brugerne mulighed for at konfigurere indstillinger som adgangskoder og firewalls. For at få adgang til administrativ panelet på en router skal du blot indtaste routerns IP-adresse i adressefeltet i en webbrowser og trykke på 'Enter'. Du bliver muligvis bedt om at indtaste et brugernavn og en adgangskode for at logge ind på routeren. Hvis du ikke kender routerens IP-adresse, kan du tjekke den ved at klikke på 'Start', 'Kør', skrive 'cmd' i køringsboksen og trykke på Enter-tasten. Når kommandoprompten vises, skriv 'ipconfig', tryk på enter og kontroller derefter værdien angivet som 'Standard Gateway.' Dette er routerens IP-adresse.

Trådløse netværk

Trådløse netværk gør det muligt for computere at oprette et netværk ved hjælp af trådløse adaptere, der kommunikerer med et trådløst adgangspunkt ved hjælp af radiofrekvensbølger. dit trådløse signal kan påvirke internet-hastigheden. Jo længere din computer er fra den trådløse router, jo værre signalstyrken vil sandsynligvis være. Omlægning af routeren, din computer, fjernelse af forhindringer og opdatering af dit trådløse adapterkorts driverprogramvare er måder at forbedre signalstyrken.