Sådan deler du filer mellem computere på et hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på den computer, som du vil dele filer fra. Naviger til den mappe, du vil dele, højreklik på mappen og klik på 'Deling og sikkerhed ...'

2.

Klik på 'Del denne mappe på netværk ', og marker afkrydsningsfeltet' Tillad netværksbrugere at ændre mine filer ', hvis du vil have andre personer på dit netværk for at kunne ændre filerne i den delte mappe.

3.

Klik på knappen 'OK'. Højreklik på ikonet 'Denne computer' på dit Windows-skrivebord, klik på fanen mærket 'Computer Name', og skriv derefter navnet på computeren.

4.

Log ind på en anden computer på dit hjemmenetværk. Åbn Windows Stifinder, og klik derefter på 'Netværk', 'Hele netværket' og derefter på 'Windows Netværk.'

5.

Dobbeltklik på det computernavn, der er deling af filerne (det samme navn du hentede i trin 3). Den delte mappe vises nu, og filerne i den kan åbnes.

Hjemmesystemer, der findes på et netværk, har mulighed for at dele filer mellem hinanden. Dette lettes af routeren, der forbinder computere og operativsystemerne, som gør det muligt for computere at forbinde og overføre filer frem og tilbage.