Sådan fejlfindes en Siemens SpeedStream 4100

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at LED-lamperne lyser for hver af følgende komponenter: strøm, DSL og enten USB eller Ethernet.

2.

p> Forbind strømmen til den komponent, der ikke er tændt. En lysdiode, der ikke er tændt, betyder, at der ikke er noget forbundet med den angivne port.

3.

Slut en strømforsyning til strømforsyningen, et DSL-kabel til DSL-porten og enten USB- eller Ethernet-kabler til computeren via deres respektive porte.

4.

Genstart routeren og udfør en POST, eller tændt selvtest. Genstart afbryder routeren ved at trykke på den lille knap på routerens bagpanel og vente i 10 sekunder og trykke på den igen.

5.

Fortsæt med at køre POST'en, indtil den er færdig for at afgøre, om du har brug for at kontakte Siemens Technical Support. Hvis strømlampen lyser forbliver solid rød efter 2 minutter, indikerer dette POST-fejl. En tekniker skal låse din router op efter dette fejl.

6.

Kontroller de andre LED'er. Hvis DSL-lampen stadig ikke er l det skal du ringe til din tjenesteudbyder. Intet DSL-lys betyder, at der ikke er nogen kommunikation mellem DSL-tjenesten og routeren.

7.

Kontroller, at alle ledninger og kabler er korrekt tilsluttet og ikke er kommet løs .

Tip og advarsler

  • Udskift dine kabler, hvis nogen af ​​klipene bliver slidt, så de ikke kommer til at falde ud af deres porte ved et uheld.
  • Lad ikke kabler ligge hen til routeren, hvor folk kan rejse på eller blive sammenblandet i dem.
  • Navnet Siemens er forbundet med innovative, pålidelige produkter. Siemens SpeedStream 4100-router giver brugerne en nem at bruge tilslutning til internettet med et særligt fejlsøgningssystem. Uanset om der er et problem, som du selv kan reparere, eller hvis du har brug for hjælp fra en Siemens-tekniker, vil du være i stand til at bestemme, hvad problemet er ved at henvise til LED-belysningssystemet på routerens overflade.