Sådan tilslutter du en anden computer til mit trådløse internet derhjemme

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på dit trådløse ikon på dit skrivebord. På en pc er dette ikon placeret nederst til højre på skærmen og ligner en sølvant antenne eller en omputer med grønne eller grå linjer ved siden af ​​den. Du skal muligvis klikke på den lille pil ud for ikonerne på proceslinjen for at udvide værktøjslinjen og afsløre det trådløse ikon. På en Mac er det trådløse ikon en lille serie buede linjer, der danner en kegle i øverste højre hjørne af skærmen.

2.

Vælg 'Tænd for trådløs' eller ' Opret forbindelse til et trådløst netværk 'for at aktivere det trådløse kort. I Mac OS X skal du vælge 'Tænd for lufthavn'. Vent et øjeblik, når en liste over nærliggende netværk vises på skærmen.

3.

Rul gennem listen over tilgængelige netværk, der vises i pop op-vinduet, indtil du ser din hjemmenetværk. Du skal søge efter netværket, der matcher den betegnelse du gav netværket oprindeligt; hvis du aldrig navngav netværket, vil det være et standardnavn som 'linksys' eller en række tal.

4.

Klik på det valgte netværk og vælg 'Connect to netværk '. Indtast adgangskoden til netværket, hvis du bliver bedt om det, og marker afkrydsningsfeltet ud for 'Husk dette netværk' eller 'Gem adgangskode'. Hvis du ikke kender adgangskoden til dit hjemmenetværk, kan det være standardadgangskoden --- normalt 'standard', 'admin' eller 'adgangskode'. Hvis netværket ikke har et lille hængelåsikon ud for det, kræver det ikke et kodeord.

Tips og advarsler

  • Hvis du har en computer f.eks. en stationær model, der mangler trådløse funktioner, kan du slutte et Ethernet-kabel fra netstikket bag på computeren til et af Ethernet til computerstikkene bag på den trådløse router.
  • Tilslutning til netværk, der mangler et lille hængelåsikon ved siden af ​​dem, betyder du, at du opretter forbindelse til et usikret netværk. Data, der sendes via disse netværk, kan være tilgængelige for eksterne brugere.
  • En af de vigtigste fordele ved trådløst hjemmenetværk er, at du kan forbinde flere computere til et enkelt trådløst adgangspunkt. Både kablede og trådløse computere kan oprette forbindelse til en trådløs router. Dette gør det muligt for computere at dele internetadgang samt andre trådløse enheder som printere, hvilket eliminerer behovet for at frakoble og flytte delt hardware. Tilslutning af ekstra computere til et trådløst netværk er moderat let og bør kun tage et par minutter.