Typer af internetudbydere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Frem til 1990'erne udgjorde forskere det primære publikum af internet-tjenester som grundlæggende e-mail. Den offentlige brug eksploderede imidlertid efter opfindelsen af ​​World Wide Web i slutningen af ​​1990, hvor brugerne begyndte at bruge browsere til at få adgang til internettet. Web-surfere var begrænset til langsomme forbindelser via opkaldsmodemer, indtil internetudbydere (ISP) begyndte at udbrede højhastighedstilvalg, der almindeligvis betegnes som bredbånd.

Opkaldstjeneste

Opkaldsadgang til internettet er den ældste og langsomste form for internetadgang, der leveres af internetudbydere. Det bruger telefonlinjer til at transmittere data. Telefonlinjen er tilsluttet et eksternt eller internt modem, der overfører data til en computer. Opkalds brugere er begrænset til at modtage eller transmittere data ved 56 kilobits per sekund (56K), medmindre modemet har kompressionskapacitet. Alligevel ligger hastigheden langt bag mere avancerede former for internetadgang. Store internetudbydere som AT u0026 T, Earthlink og PeoplePC fortsætter dog med at oprette opkaldsforbindelse, fordi kunder i fjerntliggende områder muligvis ikke har adgang til højhastighedstilvalg.

Digital Subscriber Line Service

I 1995 brugte de fleste Internet Brugere surfer på nettet via opkaldsforbindelser. Ca. ti procent af befolkningen havde adgang til hjemmet. I 2010 har næsten 75 procent af amerikanerne adgang til hjemmet. Internetudbydere tilbyder Digital Subscriber Line-teknologi til kunder, der ønsker hurtig adgang til at downloade store filer, se film, streaming musik og andre aktiviteter med høj båndbredde. DSL overføres via eksisterende telefonlinjer. De øverste internetudbydere som AT u0026 T, Verizon, Earthlink, Qwest alle tilbyder DSL-pakker med varierende hastigheder, prisklasser og pakker med tierede pakker. DSL-pakker starter med 1,5 megabyte pr. Sekund.

Kabelservice

Kabelvirksomheder begyndte at tilbyde højhastighedsadgang til kunder over eksisterende kabellinjer i midten af ​​1990'erne. I dag tilbyder de fleste større kabelvirksomheder som Time Warner, Cox og Comcast ikke kun internetadgang, de vil kombinere tjenesten med kabelpakker og undertiden Voice over Internet Protocol (VoIP) service. Kabelpakker starter med 1,5 Mbps. Kabelfirmaer bundtede ofte specialindholdsindstillinger med kabel-internet-tjeneste som streamingmedie eller på efterspørgselsfilm, der kan fås via computeren eller fjernsynet.

Satellittjeneste

Landejendomme, der ønsker højhastighedsadgang til internettet, kan abonnere på satellit service i nogle områder. Generelt er satellitadgangen langsommere, men koster mere end DSL og kabel og kan være mere modtagelige for udfald på grund af vejr. Adgangskvaliteten bestemmes også af abonnentens position i forhold til kredsløbssatellitter. Større satellitudbydere omfatter DISH og Hughes Network. Forbrugerne kan pakke deres internettjeneste med tv-tjenester. Nogle DSL- og kabel-ISP-virksomheder samarbejder med satellitudbydere for at yde service til kunder i landdistrikter.

trådløst bredbånd

Med adgang til mobilwebsurfing via smartphones begyndte trådløse operatører at tilbyde internetadgang. AT u0026 T, T-Mobile, Sprint og Verizon sælger adgang til eksisterende 3G og 4G mobil Kunder får adgang til internettet med USB-sticks eller internet-klar bærbare computere. Eksisterende mobilkunder har modtaget rabatter på trådløst bredbånd.