Sådan opretter du et SSL-certifikat på Windows 2003

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Uddrag IIS-ressourcepakken fra Microsoft (se Ressourcer) på harddisken til din Windows 2003-maskine. I den mappe, hvor du gemmer filerne, skal du dobbeltklikke på filen 'Iis60rkt .exe. 'Dette starter SSL-certifikat oprettelsesguiden.

2.

Vælg' Jeg accepterer 'i licensaftalevinduet og klik på' Næste '. Næste skærm anmoder om Organisationsoplysningerne. Dette bruges af brugerens browser til at verificere, at certifikatet er gyldigt for den hjemmeside, hvor den er installeret. Indtast dit fulde navn og firmanavn i de viste felter, og klik på 'Næste'.

3.

Vælg 'Brugerdefineret' på næste skærmbillede og klik på 'Næste'. Marker afkrydsningsfeltet 'SelfSSL 1.0' og klik på 'Næste' knappen. Klik på 'Afslut' i det næste vindue. Dette installerer dit SSL-certifikat software. Certifikatet er oprettet, men du skal nu installere det på Windows 2003-serveren.

4.

Klik på Windows 'Start' -knappen, vælg 'Alle programmer' og vælg derefter 'IIS Resources.' Vælg 'SelfSSL' og klik på genvejen mærket 'SelfSSL.' En kommandoprompt åbnes.

5.

Skriv 'selfssl / T' i kommandoprompten og tryk 'Enter'. Denne kommando tilføjer SSL-certifikatet til den betroede liste over certifikater på din IIS-server.

Tips og advarsler

  • Åbn det nye certifikat for at teste det nye certifikat 2003-hostede websted i din browser.
  • Secure Sockets Layer (SSL) krypterer trafik fra en brugers maskine til internet-webserveren. SSL-certifikater, der er oprettet på en Windows 2003-server, har internetinformationstjenester (IIS) installeret. IIS er vært for webapplikationerne, og du opretter SSL-certifikatet på Webstedet, der kræver kryptering. Installer et SSL-certifikat, når et websted kræver personlige oplysninger fra en bruger, som f.eks. regnskaber, medicinske data eller Social Security-numre.