Sådan opsættes Home Wireless LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut din trådløse router til dit bredbåndsmodem. Dette opnås ved at sætte Ethernet-kablet i bagsiden af ​​dit bredbåndsmodem via 'WLAN' eller 'Internet' -porten. Listingen af ​​denne port varierer afhængigt af din router model.

2.

Find din trådløse router manual. Åbn den og find den sektion, der detaljerer og giver den unikke URL / Internet-adresse, der giver dig mulighed for at konfigurere din router s indstillinger. Find desuden standardadgangskoden, som din routerproducent tilbyder i dette afsnit.

3 .

Åbn din internetbrowser på en computer, der i øjeblikket er tilsluttet internettet og navigere til den URL, der blev angivet i din routerhåndbog. Indtast standardadgangskoden, der blev angivet i manualen, når du bliver bedt om det.

4.

Vælg et navn til dit nye trådløse netværk, når du bliver bedt om det. Dette navn kan være alt efter eget valg, og det er vilkårligt. Vælg derefter om du skal kodeordbeskytte dit netværk. Det anbefales stærkt, at du gør det. Vælg først en krypteringstype --- WEP eller WPA --- og vælg derefter et kodeord for at beskytte din forbindelse. Bemærk, at WPA er en overlegen krypteringsmetode, selv om nogle ældre routere ikke støtter det .

Hit 'Apply' for at gemme alle disse indstillinger for dit nye netværk.

6.

Find det trådløseikon på computeren, som du først ønsker at deltage i dit trådløse LAN. Hvis det er en computer med et Windows-operativsystem, er det trådløse ikon på højre side af den nederste værktøjslinje. Med en maskine, der løber fra Apples OSX, er dette ikon på højre side af den øverste værktøjslinje. Klik på den for at afsløre en liste over lokale netværk.

7.

Vælg dit netværk fra listen og indtast adgangskoden, hvis du konfigurerer WEP / WPA-sikkerhed. Dit trådløse LAN-opsætning er nu afsluttet.

Sammenlignet med WAN'er (brednet) dækker LAN (lokale netværk) et lille geografisk område, men giver generelt højere dataoverførselshastigheder, hvilket gør dem ideelle til brug i hjemmet eller kontoret. Mens tideret LAN-adgang til en computer via et Ethernet-kabel nogle gange bruges, har trådløse LAN'er været populære takket være Wi-Fi-teknologien. Et trådløst LAN i hjemmet eller kontoret giver nem brug og fri bevægelighed for ethvert antal computere.