Sådan beregnes download brug

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Når du downloader en fil, skal du se den downloadhastighed, der vises. Ofte vil det være variabelt, men vil svæve inden for et bestemt interval. Prøv at estimere den gennemsnitlige downloadhastighed, som du ser. For eksempel kan du downloade en fil med et gennemsnit på 150 kilobytes pr. Sekund.

2.

Overvej hvor lang tid du har downloadet information med den hastighed. Antag for eksempel, at filen er blevet downloadet i 30 minutter.

3.

Konverter tiden til sekunder. Du ved at der er 60 sekunder på et minut, så 30 minutter svarer til 30 x 60 = 1800 sekunder.

4.

Multiplicer downloadhastigheden med det tidspunkt, den har været downloading for at beregne din download brug, sådan:

Download brug = 150 kilobytes / sekund x 1800 sekunder = 270.000 kilobytes eller 270 Megabytes.

Tips og advarsler

  • Du kan finde programmer, der løbende vil gøre disse beregninger til dig og give dig et meget mere overblik over din downloadbrug. For at se nogle muligheder skal du klikke på linket i afsnittet Ressourcer nedenfor.
  • Når du downloader information fra internettet, kommer den i form af bytes. Når du downloader filer som musik eller spil, viser din computer ofte din downloadhastighed i kilobytes, eller tusindvis af bytes, pr. Sekund. Du kan bruge disse downloadfrekvenser til at beregne din overordnede downloadbrug i løbet af en vis tid. Der er også mange softwareprogrammer til rådighed, der sporer din downloadforbrug og internethastighed for dig, hvis du ikke selv vil udføre beregningerne.