Sådan deler jeg mit internet med en ny bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem de trådløse referencer for den trådløse router, der er i brug. Du kan finde det trådløse netværksnavn (eller SSID) og krypteringsnøglen, der udskrives på routeren eller i routerns manual.

2.

Åbn menuen 'Start' og derefter åbne 'Kontrolpanel.' Klik på kategorien 'Netværk og Internet', og klik derefter på 'Netværk og deling'.

3.

Klik på Link til et netværk for at se en liste over de trådløse netværksnavne, der er tilgængelige i den aktuelle nærhed.

4.

Vælg netværksnavnet, der matcher din router, og Skriv derefter din krypteringsnøgle for at oprette forbindelse. Din bærbare computer erhverver en IP-adresse fra routeren og er forbundet til internettet via dit hjemmenetværk.

Tips og advarsler

  • De fleste krypteringsnøgler er 10 cifre i længden.
  • Nogle routere må muligvis ikke have kryptering tændt, hvilket gør dem sårbare over for båndbredde tyveri.
  • Nye bærbare computere er typisk beregnet primært til mobil brug rundt om hjemme eller på kontoret. Af denne grund er det ideelt at have en trådløs forbindelse oprettet på den bærbare computer. Dette giver dig også mulighed for at bruge den bærbare computer på samme tid som alle andre eksisterende computere. En trådløs router er afgørende for at oprette et trådløst netværk. Trådløse routere giver brugere mulighed for at forbinde flere enheder til internettet og til hinanden, herunder computere, printere og spillekonsoller.