Sådan fjerner du et Windows-system

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Genstart Windows-systemet med forbindelse til eksternt skrivebord

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen, og vælg 'Link til eksternt skrivebord' på fjerncomputeren. Indtast IP-adressen eller domænenavnet for værts-Windows-systemet, der er konfigureret til at tillade RDC-forbindelser.

2.

Indtast bruger-id og adgangskode for at få adgang til værtsmaskinen, når du bliver bedt om det. Fjernforbindelsen er etableret, og værtsbiblioteket vises i et vindue på den eksterne computer.

3.

Klik på Windows 'Start' -knappen i værtsbordsvinduet.

4.

Vælg 'Luk', og vælg derefter 'Genstart' i kontekstmenuen på værtsmaskinen. En dialogboks advarer brugeren om, at forbindelsen vil gå tabt hvis operationen fortsætter.

5.

Klik på 'OK' for at fortsætte. Værtsvinduet lukkes og forsvinder fra skrivebordet på fjerncomputeren. Værtsmaskinen lukkes og genstarter sig selv. < /p>

6.

Wait et par minutter, og tilslut derefter til værtsmaskinen med en ny RDC-forbindelse.

7.

Test genstart ved at logge tilbage til værtsmaskinen. Hvis fjernbrugeren kan logge ind igen, har serveren genstartet sig og med succes komme op igen.

Brug af opgaveplanlægger til at planlægge en computer Luk ned og genstart på en bestemt tid

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og skriv 'control schedtasks' (uden citater) i til feltet Kør input. Tryk på 'Enter'. Microsoft Management Console-applikationen lanceres på skrivebordet.

2.

Klik på 'Opret opgave' i højre navigationsrude. Guiden Tilføj opgave åbnes.

3.

Klik på fanen 'Handlinger', og klik derefter på knappen 'Ny'.

4. >

Vælg 'Start et program' fra rullelisten over mulige handlinger.

5.

Klik på knappen 'Gennemse' og naviger til 'Shutdown.exe 'i filen System Root Windows / System32.

6.

Klik på filen for at indlæse MMC-grænsefladen.

7.

Indtast '-r -t 00' (uden citater) i tekstfeltet 'Tilføj argumenter'. Denne post er koden eller 'switch', der konfigurerer kommandoen Lukning for at genstarte computeren umiddelbart efter afbrydelsen.

8.

Klik på fanen 'Trigger' og vælg ' Ny '-knap.

9.

Vælg Starttid og dato for den nye afbrydelsesopgave.

10.

Klik på 'OK' -knappen to gange for at gemme opgaven og lukke opgaveplanlæggeren.

11.

Test opgaven ved at vente indtil efter den angivne tid og derefter bruge en RDC-forbindelse for at se Event Log på serveren. Hvis loggen viser en genstartshændelse fandt sted på det planlagte tidspunkt, var opgaven vellykket.

Tips og advarsler

  • En fjernmaskine kan muligvis ikke startes
  • Maskinen skal være fysisk tændt og aktivere RDC-forbindelser aktivt for at kunne foretage en genstart og genstart.
  • Ved hjælp af tjenesten Microsoft Windows Remote Desktop Connection kan en server være konfigureret til at tillade fjernstarter. Et Windows-system, der tillader indkommende fjernbordsforbindelser fra fjerncomputere, kan indstilles til genstart på et bestemt tidspunkt, eller genstartes og startes ved hjælp af alternativet 'Genstart' i menuen Luk Windows. Når den eksterne computer er logget ind på serveren via en RDC-forbindelse, er serverens skrivebord tilgængelig via et vindue på fjernmaskinen. Genstart af serveren er mulig via Windows-skrivebordets grænseflade eller via Windows Opgaveplanlægning.