Bluetooth Vs. Wi-Fi-hastighed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Bluetooth-oversigt

De grundlæggende funktioner i Bluetooth-teknologien er robusthed (pålidelighed), lav strøm og lav pris. Bluetooth-specifikationen definerer en specifik struktur for en bred vifte af enheder til at forbinde og kommunikere med hinanden, generelt inden for en 30 fods rækkevidde. Bluetooth sender bedst lyd- og datafiler og applikationer med lav båndbredde. Topphastigheden af ​​Bluetooth er otte megabyte per sekund. Bluetooth-specifikationen sikrer, at Bluetooth-enheder altid arbejder med hinanden.

Overblik over Wi-Fi

Den eksplosive vækst i mobil computing bringer væksten i Wi-Fi til gode. Hver dag bliver mere personlig databehandling udført af både enkeltpersoner og virksomheder på farten. Wi-Fi har løbende øget sine hastigheder siden introduktionen i 1998 fra 11 Mbps med 802.11b til 540 Mbps med 802.11n. Wi0Fi står for 'trådløs troskab', og det kan overføres pålideligt i miles. Med bedre sikkerhedsforanstaltninger end Bluetooth opnår Wi-Fi hurtigt accept i virksomheder samt hjem til højhastigheds-trådløs internetadgang og netværk.

Sammenligninger

Både Bluetooth og Wi-Fi fungerer ved at sende radiobølger over den ulicenserede 2400 Hz frekvens. Begge har også deres respektive standarder, som sikrer drift og bagudkompatibilitet. Bluetooth har Bluetooth Special Interest Group (SIG), en privat non-profit brancheforening. Wi-Fi har IEEEs stewardship af 802.11x-standarden. Begge er meget udbredt i ikke-residente, dvs. bærbare enheder, der kan forbinde til computere, andre enheder og internettet.

Wi-Fi overalt

Wi-Fi er overalt. Virksomheder tilføjer regelmæssigt gratis Wi-Fi-webadgang til deres placeringer for at tiltrække nye kunder. Dette ses mest fremtrædende med McDonalds, med 11.500 Wi-Fi-aktiverede steder. Der er også en gratis databaseoversigt over USA , Europæiske og andre verdens Wi-Fi-adgangspunkter på Wififreespot.com (linket er i Ressourcer nedenfor.)

Potentiel

Bluetooth 3.0 blev annonceret i 2009, og den første Bluetooth-telefon fra Samsung ramte markedet i februar 2010. Forudsigelser af bortfald af Bluetooth som Wi-Fi prolifereret var fejl, da Bluetooth 4.0 allerede er i udvikling, fra maj 2010. Med højere overførselshastigheder på 24 Mbps. Bluetooth 3.0 tillader masse overførsler af videoer, musik og billeder via telefoner, printere, computere eller endda fjernsyn. 802.11n WiFi-hastigheder er stadig 20 gange hurtigere end Bluetooth 3.0, og Wi-Fi bevarer sin iboende fordel af større sikkerhed på trods af de øgede sikkerhedsprotokoller af Bluetooth 3.0. Det er et godt bud på, at begge trådløse standarder vil fortsætte med at eksistere, med Bluetooth og Wi-Fi begge udvide deres særlige fordele. Bluetooth er en kortfrekvent radiofrekvensteknologi, der erstatter kabler til tilslutning af printere, tastaturer, mus osv. Bluetooth opretholder sikkerhed ved at bruge adgangskoder og tilladelser mellem Bluetooth-gear. Den har en maksimal hastighed på 8 megabyte per sekund.

Wi-Fi er bedre kendt for trådløst internet i det ulicenserede 2400 Hz-bånd. Ved høj hastighed er Wi-Fi 540 megabyte per sekund. Afstand, sikkerhed og omkostninger er lige så vigtige som transmissionshastigheden ved at overveje hvilken protokol der skal bruges.