Client Server Architecture Advantages

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Mange virksomheder er afhængige af netværkscomputere, så arbejdstagere kan gemme og få adgang til data på andre computere. Netværk giver brugerne mulighed for at dele filer, hvilket gør samarbejdsprojekter lettere at håndtere. Netværksarkitektur beskriver ikke kun netværks fysiske layout, men hvordan brugere kan få adgang til netværket og ressourcerne på netværket. Klientserver-netværksarkitektur er den arkitektur, der oftest findes i forretningsmiljøer.

Centraliseret netværksadgangssikkerhed

I et klient-server-netværk styres sikkerheden centralt og sikkerhedsoplysninger, f.eks. Brugerkontonavne, adgangskoder og computernavne, gemmes alle i en database på en server. Når en bruger tænder en computer, bliver brugernavnet, adgangskoden og navnet på den computer, som han er logget på, sendt til den centrale server, som kontrollerer for at se, om brugernavnet og adgangskoden passer op, og hvis computeren er en gyldig computer på Netværket.

Fordeling af ressourcer

En klient-server-netværksarkitektur tillader, at forskellige netværksressourcer fordeles mellem flere servere. Klientbrugere får kun adgang til de servere, der indeholder data, der er nødvendige for at de kan udføre deres arbejde. Du kan f.eks. Have en server dedikeret til at udføre e-mail-behandlingsfunktionen, en anden computer dedikeret til hosting af aktive databaser og backup-servere, der kører parallelt med de aktive servere og kan hentes online, når aktive servere tages offline til reparationer, opdateringer eller rutinemæssig vedligeholdelse. Uden et klient-server-netværk skulle IT-personale være nødt til at holde hver enkelt server, herunder backup-servere, individuelt opdateret med brugerkontooplysninger og niveauer for adgang til alle de separate data-dele på hver server. Det er meget vanskeligt at holde op med sikkerhedsadgangsinformation på et distribueret servernetværk som dette uden klient-serverarkitektur.

Nem ledelse

Større softwareproducenter, som Microsoft, har netværksadministrationsgrænseflader, der er let- at bruge og tillade it-teknikere at lave sikkerhedsopdateringer til sikkerhedsdatabasen fra en computer på ethvert sted, der har netværksadgang til serveren, der er vært for databasen. Uden et klient-server-netværk på plads, skal IT-medarbejdere foretage sikkerhedsopdateringer på hver enkelt computer, der berøres af de sikkerhedsændringer, der anvendes. Menneskelig fejl i dette tilfælde kan medføre manglende netværksadgang for nogle brugere. Disse brugere kan opleve, at de ikke kan arbejde, før IT-medarbejdere er i stand til at identificere præcis, hvilken computer der skal have sine sikkerhedsoplysninger genanvendt, før de kan planlægge en tid til at foretage de nødvendige ændringer.