Definition af trådløst LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Verdens første trådløse computerkommunikationsnetværk blev udviklet i 1970 ved University of Hawaii under Normans Abramsons retning. I første omgang gjorde omkostningerne det et ineffektivt alternativ til kablede LAN'er, og det var kun der blev brugt i tilfælde hvor kabling var besværlig eller umulig. Fokus blev givet til branchespecifikke anvendelser, men i slutningen af ​​1990'erne blev der udviklet en standardprotokol, primært IEEE 802.11 eller Wi-Fi.

Brugere

Trådløse netværk har revolutioneret den måde, hvorpå internettet nås, da flere og flere brugere nu ejer bærbare computere og netbooks. Teknologien er nu bærbar, og Wi-Fi gør det muligt at gennemse det bageste dæk eller kælder. Kaffehuse kan nu lokke kunderne til at slappe af og læse deres email, mens du har nippet til en latte. Virksomheder har fået gavn af en stigning i produktiviteten, da medarbejderne nu arbejder hjemmefra og på kontoret ved hjælp af en bærbar computer, der sparer penge på installationen af ​​arbejdsstationer.

Opsætning

For at oprette et WLAN, få adgang til et bredbånd internt t-forbindelse er nødvendig samt en trådløs router og enten en computer med indbygget trådløst netværkstjeneste eller en trådløs netværksadapter. Den trådløse router konverterer signaler, der sendes over din internetforbindelse til en trådløs udsendelse. For at gøre det let, skal du vælge en router og adapter fra samme firma. De fleste nye computere vil komme med indbyggede trådløse adaptere, men USB-adaptere er bredt tilgængelige og nemme at bruge.

Fordele

Populariteten af ​​LAN'er er testamente til deres bekvemmelighed, så brugerne får adgang til netværksressourcer fra flere steder, hjemme og på kontoret. Da flere lokaliteter tilføjer offentlige trådløse netværk, har brugere et stigende antal adgangspunkter til internettet, med ringe eller ingen omkostninger. Produktiviteten stiger, da brugerne oplever netværksintegration. Opsætning af trådløse netværk er nemmere og hurtigere end kablede netværk, og at tilføje flere brugere er både hurtigere og mere økonomisk.

Overvejelser

Der har været sikkerhedsproblemer fra brugere på grund af hackere kendt som dedikeret til at lokalisere og få adgang til trådløse forbindelser. En router med sikkerhed og signalstyrke, der er tilstrækkelig til et almindeligt hjem, kan ikke være effektivt i større strukturer. Trådløse netværkssignaler er genstand for en lang række interferenser, og hastigheden på de fleste trådløse netværk er forholdsvis langsom i forhold til almindelige kablede netværk. Et trådløst lokalnetværk eller WLAN gør det muligt for brugerne at bevæge sig frit omkring et lokalt dækningsområde - et hjem eller et kontor - mens de tilsluttes til deres netværk ved hjælp af en trådløs router. Det fjerner behovet for mange kabler og ledninger. Trådløse lokalnet er blevet mere og mere populære med stigningen i brug af bærbare computere og højhastighedsbredbåndsforbindelser og efterspørgslen efter internetforbindelser på farten.