Forskel mellem Spyware og Rogue

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Spyware

Spyware installerer sig uden din tilladelse eller viden. Det støjsvigt stjæler personlige og økonomiske oplysninger eller data om web surfing vaner.

Rogue Software

Rogue software bruger vildledende metoder og skræmme taktik for at få dig til at købe softwaren. Den skadelige software s hjemmeside kan bede om dine kreditkortoplysninger.

Symptomer på spyware

Symptomer på spyware infektioner omfatter overdrevne pop-ups, omdirigeringer til pinlige websites, din hjemmeside ændrer sig alene og træg reaktionstid når du udfører funktioner. Spyware forsøger at blokere adgangen til antivirussoftwarewebsteder og Windows-opdateringer og kan forsøge at lukke malware-registreringssoftware.

Symptomer på Rogue Software

Rogue-software genererer falske meddelelser (pop op-vinduer) i web browsere. Disse advarsler forsøger at skræmme dig til at downloade softwaren for at slippe af med den ikke-eksisterende 'virus' eller 'infektion.'

Overvejelser

Rogue-software og spyware-sites ligner legitime websteder og kan have lignende navne som autentiske software.

Afhjælpning

Hvis pop-up optræder, og du har mistanke om en spywareinfektion, skal du prøve at lukke browseren. Scan din computer med velrenommerede antivirus- og anti-malware-programmer til at registrere og fjerne infektionen. te, der indeholder anti-malware og firewall beskyttelse. Internettet, når det bruges ukorrekt, kan være et farligt sted. Kriminelle bruger vira, spyware, rogue-programmer (rogues) og anden malware ('ondsindet software') til at begå identitetstyveri eller andre forbrydelser. Spyware kan bundtes med rogues.