Hvad er Token Ring Protocol?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Sådan fungerer en Token Ring

Token, et elektronisk signal, går fra en maskine til den næste rækkefølge. En computer, der ikke behøver at videresende data, passerer token langs netværket. Når en computer har data til at transmittere og modtager et tomt token, føjes det data til det, og det bevæger sig langs ringen, indtil det når målcomputeren. Alle andre computere på netværket ignorerer eller passerer simpelthen forbi symbolet, hvis det ikke er adresseret til dem. Destinationsdatamaten tager fat i token, strimler dataene og videresender symbolet med kvittering for modtagelsen til afsenderen.

Fordele < / h2> På lokale netværk med mange computere, der sender og modtager meddelelser på én gang, er der altid problemer med kollisioner, datapakker, der sendes ud samtidigt af to eller flere computere, der kolliderer med hinanden, hvilket kræver, at begge sender deres data. I token ring protokollen er det kun én computer ad gangen, der har beføjelse til at placere data på netværket. Dette eliminerer kollisioner og øger netværkseffektiviteten ved at give stabilitet under tunge netværksbelastningsforhold.

Ulemper

Selvom det er meget effektivt, når alt fungerer ordentligt, token ring topologi har nogle store ulemper.En enkelt arbejdsstationsfejl eller dårlig MAU (multi-access enhed) kan skabe netværksomfattende problemer. Netværkskort og MA Vi er langt dyrere end Ethernet-ækvivalenter. Tilføjelse, flytning eller ændring af en enhed kan også forårsage problemer, og token-ringe er meget langsommere end Ethernet under normale belastningsforhold.

Hvorfor Token Ring Tapt til Ethernet

IBMs udvikling af token ringprotokol ledsages af introduktionen af IBM Data Connector (IDC), der var et tykt, sortskærmet to-par kabel med store fire polet stik. Selvom det var af overlegen design og kvalitet, udgjorde den kun halvdelen af ​​så mange ledere som 8-paret UTP (uafskærmet snoet par ) kabler, der blev brugt med Ethernet. Desuden blev IDC'erne anset for uforholdsmæssigt store og for dyre.

Status for Token Ringprotokol

Selvom IBMs token-ring-netværksprotokol i sidste ende tabte populariteten pf Ethernet , det bruges stadig i dag i nogle installationer. Nogle virksomheder, der købte meget dyre IBM mainframes for mange år siden, bruger stadig dem med token ring protokol. Desuden anvender applikationer, der kræver høj pålidelighed og systemafskedigelse, såsom store militære håndværk, stadig brug af token-ringsystemer. Token Ring Protocol, patenteret af IBM i 1981, er en netværksprotokol, der anvender token-passerer mellem computere arrangeret i et logisk ringnetværk. IBM nød tidligt succes med dette netværksarrangement, indtil Ethernet blev standard for lokale netværk (LAN).