Hvordan er SSL anderledes end Secure HTTP?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

SSL

SSL står for Secure Sockets Layer, og det er en protokol, der blev udviklet af Netscape til overførsel af fortrolige data. Den består af to sæt nøgler til at kryptere data; en offentlig nøgle og en privat nøgle, der kun kender til modtageren. Mange websteder understøtter SSL, og det er normalt synligt på websteder, der samler følsomme oplysninger som kreditkortoplysninger. Disse websteder starter med https: \\ i stedet for det normale http: \\ præfiks.

HTTPS

Sikker HTTP (eller HTTPS) er Hyper Text Transfer Protocol med SSL. Det gør det muligt for brugerne at sende individuelle krypterede meddelelser sikkert. Det er en meget anvendt protokol og er meget effektiv. De fleste browsere understøtter denne protokol, og hvis dit sikkerhedscertifikat er gyldigt, vil dit websted vise det sikre link. Hvis der er uoverensstemmelser, vises en fejlmeddelelse i de fleste browsere.

Sikkerhed

Sikkerhed er altid et problem, når du arbejder med følsomme data. Dette kan være mellem to sikre servere, eller når du foretager et køb via internettet. Usikrede data kan føre til stjålet information, identitetstyveri og bedrageri. Det er her, hvor disse protokoller er nyttige. Det tillader brugere og computere at overføre følsomme oplysninger over et netværk sikkert, reducere risikoen og beskytte dine personlige data.

Sammenligning

HTTPS er designet til at sende sikre meddelelser direkte, mens SSL kan bruges til at oprette en sikker forbindelse mellem en server og en klient, og enhver mængde data kan sendes sikkert over internettet. Begge disse teknologier kan betragtes som sikre og vil supplere hinanden; hver med deres individuelle anvendelser.

Sammenfatning

Når sikkerhed er et krav på dit websted eller din server, er brugen af ​​SSL eller HTTPS meget vigtigt. Dette sikrer, at dine data sendes sikkert over netværket uden uønskede afbrydelser. Sørg for, at dit system holdes opdateret, og alle dine certifikater er gyldige, så du holder dine oplysninger fra landing i de forkerte hænder. Sikkerhed er en vigtig faktor i vores dagligdag, og det er meget sandt for informationsteknologi. Især når man beskæftiger sig med hjemmesider og internettet er det meget vigtigt at sikre, at dine oplysninger holdes private og hacker gratis. Der er forskellige metoder til at gøre det, og SSL og HTTPS er perfekte løsninger, der har vist sig i årevis.