Sådan tilslutter du en ny computer til min server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konfigurer sikkerhedsindstillingerne for routeren ved at definere sikkerhedsprotokollerne (WEP, WAP) samt de IP-adresser, der skal bruges af netværket. Få adgang til den grafiske brugergrænseflade i din router for at konfigurere netværksindstillingerne via den URL, der følger med i routerns brugervejledning.

2.

Tilslut et Ethernet-kabel til WAN-porten af routeren og den anden ende til serveren. Et indikatorlys på routeren vil belyse for at indikere, at serveren er registreret.

3.

Klik på 'Start' fra systembakken placeret på bunden af ​​skærmen på serveren. Klik på 'Denne computer' i menuen Program og indstillinger.

4.

Definer, hvilke ressourcer der vil være tilgængelige via din nye computer ( klient). Højreklik på harddisken og vælg 'Deling og sikkerhed'. Vælg 'Del denne mappe' fra netværksindstillingerne, så din computer kan få adgang til indholdet på harddisken på serveren.

5.

Klik på 'Start' fra systembakken nederst på skærmen (server). Klik på 'Kontrolpanel' i menuen Program og indstillinger. Klik på 'Ydelse og vedligeholdelse'. Klik på 'System' og Klik på fanen 'Computer Name'. Indtast et computernavn for at identificere dit netværk.

6.

Klik på 'Netværksforbindelser' i vinduet Kontrolpanel. Højreklik på 'Local Area Connection' og klik på 'Properties'. Indtast en IP-adresse for dit interne netværk. Adressen på en server slutter typisk i nummer et og ligner 192.123.1.1.

7.

Slut et Ethernet-kabel til at åbne WAN-porten på routeren og den anden ende til din computer. Et indikatorlys på routeren lyser for at indikere, at serveren er registreret.

8.

Klik på 'Start' fra systembakken nederst på skærmen (din computer) . Klik på 'Kontrolpanel' i program- og indstillingsmenuen. Klik på 'Performance and Maintenance'. Klik på 'System' og klik på fanen 'Computer Name'. Indtast det computernavn, der blev anvendt til serveren i trin 5.

9.

Genstart serveren, routeren og din computer. En forbindelse vil blive aktiveret mellem din computer (klienten) og din server.

Tips og advarsler

  • Computeren skal have et netværkskort ) for at oprette forbindelse til en server og et netværk. De fleste computere er forkonfigureret med en NIC. For at sikre, at din computer har et NIC, skal du kontrollere 'Enhedshåndtering' ved at klikke på 'Start' fra proceslinjen, højreklik på 'Denne computer', klik på 'Administrer' og klik derefter på 'Enhedshåndtering.'
  • En server er en computer, der håndterer anmodninger om applikationer, data, e-mail-filer og andre netværkstjenester fra andre computere, der kaldes klienter. Forholdet mellem en pc og en server kaldes ofte som klient-server. Fordelen ved at have en server er, at flere computere kan få adgang til det samme netværk og ressourcer via serveren. Konfigurer netværksindstillingerne for en ny computer til at oprette forbindelse til en server.