Hvad er formålet med en computerserver?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Servere i forhold til netværk

Et netværk kan være meget stort, kaldet et WAN (Wide Area Network), der spænder over kloden, eller meget lille som i et hjem eller et lille kontormiljø. Internettet er det største WAN, og det afhænger af servere for at give forbindelse og andre tjenester samt adgang til delt information og applikationer. Der er mange typer, kategorier og funktioner på en server, men de er altid en komponent i et netværk, og netværk har altid mindst én klient og en server.

Peer-to-Peer-netværk

I en peer til-netværksnetværk, fungerer hver arbejdsstation (computer) som både klient og server. Serveren er den computer, der i den pågældende interaktion leverer tjenester til klienten, som i den samme interaktion er den computer, der har adgang til serverens informationer eller tjenester. I denne type netværk er hver computer afhængig af hinanden computere til at levere og dele sine oplysninger og tjenester. Denne type netværk bruges normalt kun i små kontorer eller i hjemmet.

Klient / server netværk

I et klient / server netværk er der en dedikeret server, som ikke har nogen anden funktion end at levere sin tjeneste. I denne type netværk er arbejdsstationscomputere klienterne. Der kan være flere servere, der leverer forskellige tjenester, men serverne bruges ikke som arbejdsstationer. Den mest almindelige type netværk.

Generelle servertjenester

Tjenesten fra en eller flere servere kan være som en printernetkort, der tillader og overvåger adgang til en printer eller printere, en applikationsserver, der kører appli kation software såsom tekstbehandling eller en database; en filserver, der lagrer filer for adgang til alle klientcomputere; og servere, der tillader og giver adgang til andre netværk, herunder internettet.

Specialiserede servere

Nogle af de mest almindelige specialiserede servertyper omfatter DNS-servere, webservere og postservere. DNS står for Domain Name Service, og det er en server computer, der har en database over domænenavne (de menneskelige sprognavne, der bruges på internettet) og oversætter dette menneskelige sprognavn til en nummeradresse, som computeren kan forstå og bruge til at få adgang til den særlige hjemmeside. Webservere er computere, der leverer adgang til websteder, og e-mail-servere giver adgang til e-mail, herunder afsendelse og modtagelse, opbevaring og andre posttjenester. En server er en computer, der bruges i et netværk, og som giver en service til en klient. Servere har normalt mere processorkraft, hukommelse og opbevaring end klientcomputere. Klienten er den computer, der ikke fungerer som serveren, i hvert fald på det tidspunkt, og anmoder om information eller en tjeneste fra serveren. Forstå, hvad en server indebærer en forståelse for, hvilke netværk der er. Når computere er tilsluttet på en fysisk (eller trådløs) måde og deling af tjenester eller information, kaldes dette et computernetværk. I et computernetværk er der to eller flere deltagere, hvor mindst en af ​​dem optræder som kunde og en fungerer som server.