Sådan Wire et hus til en Computer Hookup

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg et sted for din router eller switch. En router i denne situation ligner en elektrisk kasse: alle ledninger skal til sidst komme tilbage til routeren for at kunne oprette forbindelse til internettet. Dette skal være på et sted, der er tilgængeligt for et stikkontakt til routeren og modemmet, og en internetforbindelse som en kabelledning eller telefonlinje.

2.

Lav et hul i væg til at passe til din 'gamle arbejde' udløbsrute nær, hvor routeren vil gå. Op til seks stik kan passe ind i en standard størrelse udstødningsboks. Hvis du vil have mere end seks tilslutninger, skal du bruge en dobbelt- eller triple-bøsningsbokse og passende frontplade.

3.

Lav et hul på hvert sted, hvor du vil have en internetstik. Hullet skal være stort nok til en standard udstødningsboks.

4.

Kør Cat5-kabler fra routerens stikhul til hver af de andre huller, hvor du vil have tilslutninger. Hvis du f.eks. Har tre stik i forskellige rum, har hvert af disse rum et eget kabel fra væggen, og der kommer tre kabler ud i det ene routerhul.

5.

Stram ledningerne gennem udløbskasserne, så du kan fastgøre dem i væggen.

6.

Fastgør udløbskasserne i kassen ved at skubbe dem ind i hullerne lavet og stram skruerne. Du skal nu have kasser i væggene med Cat5-ledninger stikke ud.

7.

Tilføj Cat5-beholdere i begge ender af hver ledning. Disse kræver ikke noget specialværktøj undtagen trådstrimmere - følg bare de instruktioner, der følger med beholderne, for at fastgøre dem i enderne af ledningen.

8.

Snap hver beholder på en ansigtsplade. Til forskel fra elektriske ansigtsplader skal Cat5-ansigtspladerne fastgøres til kablet, inden de skrues på kassen.

9.

Skru hver ansigtsplade på en stikkontakt boks.

Tips og advarsler

  • I modsætning til elektriske ledninger kan du ikke koble Cat5-kabel. Hvert kabel skal køre direkte fra routeren til stikket til din computer.
  • Tilslutning af et hus til en computer tilslutning svarer til ledninger et hus til elektricitet - uden besværet og risikoen for levende ledninger. Specielt designet kabel kører fra, hvor din internet service kommer ind i huset til, hvor du vil kunne tilslutte til en computer. At have hardwired internetadgang i dit hjem betyder aldrig igen at skulle nulstille den trådløse router og genstarte computeren.