Sådan åbnes portene på en hardware firewall

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', 'Kør', skriv 'cmd', tryk enter, skriv 'ipconfig / all' og tryk derefter på enter.

2. < / p>

Indtast numrene angivet som IPv4-adresse (dette er din computers IP-adresse) standard gateway (dette er din router s IP-adresse.). Hvis du ikke har en statisk IP-adresse oprettet, kan du stadig åbne porte, men næste gang du fornyer din internetforbindelse, kan din router tildele dig en ny IP-adresse, som vil få de åbne porte til at lukke (Se 'Ressource' -afsnittet link 1 for oplysninger om opsætning af en statisk IP-adresse.).

Åbn en webbrowser, og skriv standard gatewaynummeret i adresselinjen, tryk på enter og indtast derefter brugernavnet og adgangskoden til din router for at få adgang til routerns administrative panel.

4.

Find routerens fort videresendelsesopsætningsmenu. Hver ruters menuer vil være lidt forskellige, men menuen vil sandsynligvis blive mærket 'Port forwarding' eller 'Port forward range' og kan være placeret under en menu til spil eller applikationsvalg. (Se 'Ressource' link 2 for at få oplysninger om port videresendelse til specifikke routere og applikationer.).

5.

Indtast en beskrivelse af det program, som du åbner havne i Indtast tekstfeltet, skriv det antal porte, du vil åbne under 'Start' og 'Afslut' (indtast det samme portnummer for Start og Slut, hvis du kun vil åbne en port), indtast din computers IP-adresse som fastlagt i trin 2, kontroller du 'Aktiver' boksen og gem derefter ændringerne. Vejledningen til dette trin blev skrevet ved hjælp af den populære Linksys WRT54GL trådløse router, de nøjagtige navne på menuvalg kan variere afhængigt af din router, men i hvert fald du bliver nødt til at indtaste portintervallet for at åbne, din IP-adresse og gemme ændringerne.

Tips og advarsler

  • Åbning af porte kan gøre din computer mere modtagelig til malware.
  • Du lukker de porte, du har åbnet til enhver tid, ved at gå tilbage til portens viderestilling menu, rydde alle informationsfelterne og savi ng ændringerne.
  • En router er en type computernetværk, der kan tillade flere computere at oprette forbindelse til en enkelt internetforbindelse. Mange routere indeholder indbyggede firewalls, som undertiden kaldes hardware firewalls. Firewalls blokere havne, som computere kan bruge til at dele data i et forsøg på at filtrere eller screene potentielt skadelige eller uønskede data. I nogle tilfælde kan en hardware firewall blokere porte, som et program du bruger skal bruge til at fungere optimalt. Du kan muligvis øge applikationsfunktionen ved at åbne porte gennem din routerens firewall via portvideresendelse.