Sådan ændres et navn i en arbejdsgruppe i SUSE

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Naviger til netværksadministrationspanelet. Vælg 'Computer' på proceslinjen. Vælg 'YaSt' på 'Computer' menuen, der vises. Indtast administratorens adgangskode, hvis du bliver bedt om det (ellers vil systemet nægte adgang til netværksadministration). Vælg 'Netværkstjenester' på venstre side af menuen 'Administration', der vises. Vælg derefter 'Hostnames.'

2.

Der vises en menu, der angiver IP-adresser og værtsnavne for computere på netværket. Vælg den post, der svarer til den computer, der aktuelt er i brug (identificeret af IP-adressen eller det gamle værtsnavn ). Der vises et dialogvindue, der indeholder en række tekstbokse. For at ændre systemets værtsnavn skal du ændre indholdet af 'Hostname' boksen til det ønskede navn. Vælg 'Afslut' -knappen.

3.

Naviger til menuen 'Netværksindstillinger'. Vælg 'Computer', derefter 'YaST', derefter 'Netværksenheder' og derefter 'Netværksindstillinger.' Menuen 'Netværksindstillinger' vil have en række faner langs den øverste kant. Vælg fanen 'Hostname / DNS'. Afvælg enten afkrydsningsfeltet 'skrive værtsnavn til / etc / hosts' eller indtast værtsnavnet, der tidligere var indtastet i menuen 'netværkstjenester', i tekstfeltet 'værtsnavn'. Dette sikrer, at systemet ikke overskriver værtsnavnet og nulstiller det tilbage til dets standard.

Tips og advarsler

  • Åbn værtsnavnet manuelt ved at åbne / etc / hosts med en teksteditor (som f.eks. gedit) og ændre indgangen i filen til det ønskede navn.
  • En computer, der er tilsluttet et lokalt netværk, identificerer sig til andre computere på netværket med et unikt 'værtsnavn'. Nogle gange bliver det ønskeligt at ændre værtsnavne på et netværk. Et netværk kan kræve mere beskrivende navne på tilsluttede computere, eller et navn skal muligvis ændres for at afspejle en ændring i den tilsluttede computers funktion.