Blæksprutter Proxy Alternativer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En 'Blæksprutte' proxy er en softwarebaseret serverløsning til ethvert miljø, hvor internettrafik skal filtreres eller manipuleres. Blandt de mest almindelige anvendelser af en blæksprutter er at cache populære websteder, så brugerne kan hente deres indhold hurtigere. Derudover bruges en proxy til at blokere bestemte websteder fra at komme ind i et netværk. Der er alternativer til en blæksprutte-proxy for dem, der har brug for større kontrol eller en anden platform til håndtering af lignende funktioner.

DansGuardian

DansGuardian er et open source-alternativ til Squid proxyserveren. Den kører på mange variationer af Unix. Som med blæksprutter og lignende tjenester hjælper DansGuardian med at blokere potentielt ondsindede websteder fra at komme ind i netværket, mens de cacher nyttige. Det filtrerer dog indhold ved hjælp af avancerede genkendelsesalgoritmer i modsætning til simpel filtrering af webadresser. Dette gør teoretisk det muligt for DansGuardian at involvere mindre manuel vedligeholdelse, da indhold på internettet ændres. Mens netværksadministratoren normalt vil tilføje nye webadresser til en blokeret liste, DansGuardian studerer sideindhold og identificerer ondsindet hensigt baseret på mange faktorer. Når nye dårlige websteder kommer op på internettet, kan DansGuardian fange dem, før en blæksprutte kan konfigureres til at vide om dem.

Privoxy

Blæksprutte systemer cache websites som en del af deres funktion. Dette hjælper med at fremskynde internettrafik, når flere brugere på et netværk søger det samme indhold. Populære websites skal kun downloades én gang. Privoxy, derimod, cache ikke nogen internetdata. I stedet bruger den filtreringsalgoritmer til at blokere for dårlig indhold, hvilket reducerer belastningen på en netværks båndbredde. Dette kan opnå lignende effekter for at øge overførselshastigheden for brugerne. Privoxy er et gratis open source-program og kører på engangs- og multi- brugersystemer.Således er det hensigtsmæssigt for en enkelt computer eller for et helt netværk.

TinyProxy

TinyProxy er fleksibel proxy-software, der kan håndtere mange af de samme funktioner i en Squid proxy. Det er et særligt lille program, som kan være hensigtsmæssigt for mindre robuste servere, der ikke kan håndtere en blæksprutte. TinyProxy er et modulært system, så dets kernekomponenter er oprindeligt installeret, og derefter tilføjes specifikke funktioner som ønsket. Dette gør det muligt at bruge det minimale minimum af systemressourcer som såvel som plads på harddisken til programmet. En ekstra fordel ved et modulært miljø er den grad af tilpasning, som sådan software tillader. Det er muligt at konfigurere TinyProxy til at skræddersy din server, netværk, bruger ba se og krævede funktioner uden at involvere ekstra værktøjer eller værktøjer, der vil blive ubrugte.