Hvordan kan jeg oprette en Linux-computer til at dele en printer med en Windows Vista-maskine?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut computeren til routeren. Tilslut hver computer ved at køre et Ethernet-kabel fra Ethernet-porten på computeren til en ledig port på routeren, eller brug en trådløs forbindelse til hver computer til routeren, hvis den har Wi-Fi-aktiveret. Hver maskine skal være tilsluttet routeren, inden den går i gang. Bekræft, at hver computer har internetadgang ved at åbne en webbrowser. Hvis en webbrowser med held åbnes, er computeren tilsluttet routeren og klar til at blive tilsluttet.

2.

Installer netværksprotokollen i Ubuntu, der gør det muligt for Linux og Windows at tale med hinanden. På proceslinjen på computeren, der kører Ubuntu, skal du klikke på 'System', derefter 'Administration' og derefter 'Synaptic Package Manager.' Indtast systemadgangskoden, og tryk derefter på OK, eller tryk på Enter. Klik på knappen 'Søg' i vinduet Synaptic Package Manager. I 'Find' vinduet under 'Søg' feltet, skriv 'samba' (uden citatmærker) og klik derefter på 'Søg'. Rul ned og find pakken med navnet 'samba' i de angivne pakker. Markér pakken til installation ved at klikke i afkrydsningsfeltet. Klik på 'Apply' i vinduet Synaptic Package Manager, og klik derefter på 'Apply' igen for at afslutte installationen. Klik på 'Luk', når installationen er fuldført.

3.

Opret en netværksadgangskode. På computeren, der kører Ubuntu, skal du klikke på 'Programmer', derefter 'Tilbehør' og derefter 'Terminal'. Skriv 'sudo smbpassword a- brugernavn' (uden citatmærker) (erstat brugernavnet i brug), og tryk 'Enter'. Indtast systemadgangskoden på sudo-prompt, og tryk på 'Enter'. Indtast en adgangskode ved SMB-adgangskodeprompten. Denne adgangskode vil blive brugt, når du åbner Windows-filer via det lokale netværk.

4.

Aktiver fildeling. Brug Ubuntu-computeren til at gå til 'System', derefter 'Administration' og derefter 'Brugere og grupper'. Vælg den brugerkonto, du vil aktivere deling på, og klik derefter på knappen 'Lås op'. Indtast systemadgangskoden i den prompt, der vises, og klik derefter på 'Godkendelse' eller tryk 'Enter'. Klik derefter på knappen 'Egenskaber'. Klik på fanen 'Brugerrettigheder', og sæt et afkrydsningsfelt i feltet ud for 'Del filer med det lokale netværk.' Klik på 'OK', og genstart derefter computeren, der kører Ubuntu.

5.

Tilføj printeren til netværket. Printeren skal være forbundet til Ubuntu Linux-computeren. Hvis det ikke er tilfældet, skal du forbinde det med et USB-kabel. Slut den ene ende af kablet til printeren og den anden ende til en ledig USB-port. Linux installerer automatisk de drivere, der er nødvendige for, at printeren fungerer. Når printeren er installeret , udskriv en testside for at bekræfte printerens værker. Gå til 'System', derefter 'Administration' og derefter 'Udskrivning.' Klik på knappen 'Print Test Page'. En testside skal udskrives med succes. Klik derefter på fanen 'Politikker'. .boksen ved siden af ​​ordet 'Shared' skal kontrolleres.

6.

Tilføj Windows Vista-maskine til netværket. I Vista skal du gå til 'Start' og derefter 'Kontrolpanel' og derefter 'System'. Kontroller, at arbejdsgruppens navn er WORKGROUP. Dette er standard arbejdsgruppens navn i Linux og Windows. Luk systemvinduet tilbage til Kontrolpanel. Klik derefter på ikonet 'Netværk og delingscenter'. 'Netværksopdagelse' og 'Fildeling' til 'Til'. 'Passordbeskyttet deling' skal indstilles til 'Fra'.

7.

Tilføj printeren til Windows Vista maskine. Gå til Start, derefter Kontrolpanel og derefter Printere. Klik på 'Tilføj en printer'. Vælg indstillingen 'Tilføj et netværk, trådløs eller Bluetooth-printer', og klik på 'Næste'. Under 'Vælg en printer' skal du finde printeren tilsluttet Linux-computeren, klikke på den en gang for at markere den og klikke på 'Næste'. Hvis et vindue angiver, at printeren ikke har den korrekte driver installeret, skal du klikke på 'OK'. Guiden Tilføj printer anmoder om valg af mærke af printer, der tilføjes. Vælg Heweitt-Packard som producent. Vælg også modellen til printeren, der er angivet til venstre under 'Printere'. Derefter skal du klikke på 'OK'. Når printerdriveren er installeret, skal du klikke på 'Næste'. På den næste skærm skal du klikke på knappen 'Udskriv en testside' for at kontrollere, at printeren er korrekt installeret.

Tips og advarsler

  • Linux-computeren har at være på for at fremtidige udskriftsjob skal udskrives fra Vista-maskine.
  • Et hjemmecomputernetværk bliver lige så almindeligt som et køleskab eller mikrobølgeovn. Det bliver også almindeligt for hjemmenetværk at spænde over flere platforme eller computersystemer, som Linux og Microsoft Windows Vista. En af de mere populære versioner af Linux er Ubuntu. Ubuntu taler ikke 'lige ud af boksen' til Windows-maskiner er det muligt at dele printere, filer, musik, film og andet inden for dit hjemmenetværk og holde alt i gang. Hewlett-Packard (HP) er en anbefalet printer, der vælges på grund af øjeblikkelig kompatibilitet eller plug-in -play, når det kommer til netværk, der kører Linux.