Sådan konfigureres Windows 2000 Server til en statisk IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start', vælg 'Indstillinger' i menuen Start, og start derefter 'Kontrolpanel'.

2.

< p> Dobbeltklik på ikonet 'Netværk og opkaldsforbindelser'.

3.

Højreklik på serverens 'Local Area Connection' og vælg 'Egenskaber' fra menuen.

Klik på 'Internet Protocol (TCP / IP)' i feltet 'Components checked using this connection'

5.

Klik på knappen 'Egenskaber' for at starte vinduet Internet Protocol (TCP / IP).

6.

Klik på indstillingen næste til 'Brug følgende IP-adresse.'

7.

Skriv den statiske IP-adresse, du vil bruge i tekstboksen. Dette skal være en unik IP-adresse, der kun bruges af server på dit netværk.

Indtast undernetmasken til dit netværk i tekstfeltet 'Undernetmaske'.

9.

>

Indtast IP-adressen til routeren eller computeren, der opretter forbindelse til internettet i feltet 'Standard gateway'.

10.

Skriv IP-adressen til din DNS server i t Hans boks 'Foretrukne DNS-server', hvis du har en computer eller en router, der løser DNS'en til dit netværk.

11.

Indtast IP-adressen for en anden DNS-server i tekstboksen 'Alternativ DNS-server'. Dette er en backup-DNS-server, som dit netværk vil bruge, hvis den foretrukne server bliver utilgængelig.

12.

Klik på knappen 'OK', når dine ændringer er færdige.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at du har alle de nødvendige netværksoplysninger, inden du forsøger at konfigurere din server til en statisk IP.
  • Dobbeltkryds alle netværksnumrene, når du indtaster dem. Hvis du laver en lille fejl eller indtaster de forkerte numre i den forkerte boks, fungerer netværket eller internettet muligvis ikke.
  • Hvis du har lavet en fejl ved indtastning af dine netværksoplysninger, kan du bruge dette værktøj til at Skift din konfiguration til enhver tid.
  • Hver computer, der er tilsluttet et netværk, identificeres med en numerisk IP-adresse. Denne IP-adresse er som standard tildelt computeren, når den tændes og forbindes til netværket. Når du opretter en statisk IP-adresse på en computer, tildeler du den en bestemt IP-adresse, som aldrig ændres. Dette er vigtigt for en server, især hvis det bliver gatewayen til internet hosting eller fildeling på et stort netværk. Du kan konfigurere en Windows 2000-server til at have en statisk IP-adresse ved at ændre egenskaber for Internet Protocol (TCP / IP).