Sådan stiller du op til internettet efter at du har taget stikket ud af stikkontakten

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent internetindstillingerne fra din internetudbyder. Det kan fortælle dig, at oplysningerne vil blive udleveret dynamisk. Men hvis den bruger statiske adresser, vil du få en IP-adresse, subnetmaske, gateway-IP-adresse og DNS-adresser.

2.

Slut et Ethernet-kabel til netværksinterfacekabel på computeren. Ethernet-kablet ligner en telefonledning, men stikket i slutningen er lidt bredere. Tilslutningen hedder et RJ-45-stik.

3.

Slut den anden ende af Ethernet-kablet til modemets internetport.

4 .

Åbn kontrolpanelet på computeren. Dette gøres ved at klikke på startmenuen i nederste venstre hjørne af skærmen. Dette åbner en menu, hvor du finder et ikon til kontrolpanelet på højre side. Klik en gang med din venstre museknap på kontrolpanelikonet for at åbne det.

5.

Åbn netværksindstillingsprogrammet. I kontrolpanelet finder du flere ikoner i alfabetisk rækkefølge. Find ikonet for netværksindstillinger, og klik to gange på det med venstre museknap for at åbne programmet.

6.

Åbn TCP / IP-indstillingerne. I vinduet med netværksindstillinger finder du en liste over muligheder, der skal redigeres. Rul ned, indtil du finder listen for 'Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)'. Fremhæv indstillingen ved at klikke en gang med venstre museknap. Klik på knappen 'Egenskaber' for at åbne mulighederne for TCP / IP.

7.

Rediger TCP / IP-indstillingerne. Hvis din internetudbyder fortalte dig, at den bruger dynamisk adressering, så vælger du indstillingerne 'Få en IP-adresse automatisk' og 'Hent DNS-serveradresse automatisk'. Ellers vælger du mulighederne for manuelt at indtaste IP-adresseoplysningerne, og derefter udfylde de relevante felter med oplysningerne fra internetudbyderen.

8.

Klik på knappen 'OK' nederst i vinduet TCP / IP-indstillinger.

9.

Klik på knappen 'Luk' nederst i netværksindstillingsprogrammet. < / p> Fjernelse af en router fra dit netværk fjerner evnen til at dele internetforbindelsen mellem to eller flere computere. Hvis din router også har firewallfunktioner, fjerner du beskyttelseslaget. Det er dog stadig muligt at oprette forbindelse til internettet. Processen vil tage ca. 10 minutter afhængigt af komfortniveauet med følgende tekniske procedurer.