Sådan stopper du en computer hijacker

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug stærke adgangskoder. Dette betyder at man undgår åbenlys personlige oplysninger (fx din fødselsdag eller navnet på din ægtefælle eller barn), ethvert ord fundet i en ordbog eller fælles 'quickie' adgangskoder som 'admin' eller '1234'. Et stærkt kodeord skal have både store og små bogstaver, et par tal og mindst et symbol. Hvis din adgangskode f.eks. Er 'Ad8ail # $', vil det være meget sværere at knække end 'Sam.'

2.

Installer en antivirusprogramsoftware og indstil det at scanne din computer automatisk. I mange cyber-angrebsscenarier er din anti-virus din første forsvarslinje. Derudover skal du installere spyware og malware detektorer for at styrke din overordnede sikkerhed - disse programmer kan fange ting, som et antivirusprogram kan gå glip af.

3.

Surf smart. Mange hackere er afhængige af andres tillid til at erhverve deres oplysninger. Indtast aldrig dine personlige oplysninger på et websted, hvor du ikke er 100 procent sikker, er troværdig, og svar aldrig på e-mail fra ukendte personer, der anmoder om oplysninger. E-mail-svindel i særdeleshed spiller på aktuelle begivenheder som helligdage eller katastrofer i håb om at scorere dine personlige data.

4.

Scan e-mail-bilag. Uanset hvor du tror, ​​en e-mail kom fra, skal du aldrig downloade nogen vedhæftede filer til din computer uden at køre en antivirus-scan over dem. Korrupte vedhæftede filer, der videresendes fra en bruger til en anden, kan forårsage omfattende skade på kort tid.

5.

Adgangskodebeskyt din trådløse forbindelse. Et usikret trådløst netværk kan fås af alle inden for rækkevidde; så kan de oplysninger, der rejser gennem det. De fleste trådløse routere har evnen til at fremstille en krypteret sikkerhedsnøgle; Brug dette for at sikre, at kun medlemmer af din husstand har adgang til dit netværk.

Tips og advarsler

  • Hvis du opdager, at din computer er blevet kompromitteret, skal du afbryde det fra dit netværk straks og forsøg på at løse problemet ved hjælp af din antivirus software. Hvis du ikke kan fjerne viruset, skal du tage computeren til en sagkyndig for at få det taget hånd om. Selv om dette kan være dyrt, vil det være mere sikkert for dine filer end at forsøge at fjerne komplicerede vira selv.
  • Overvåg dine børn altid, når de bruger internettet.
  • Virus og svindel udvikler sig så hurtigt som de metoder, du bruger til at bekæmpe dem. Sørg altid for at holde din sikkerhedssoftware opdateret for at sikre, at den udfører det maksimale potentiale.
  • Ingen computer sikkerhed er 100 procent effektiv. Brug sikre browsevaner og giv aldrig information til nogen, du ikke kender.
  • Der er alvorlige trusler mod din computers sikkerhed og de personlige oplysninger, som den indeholder, lurker i hvert hjørne af nettet. Email, websiteannoncer, falske 'anti-virus' advarsler - alle disse ting er værktøjer, som den kloge hacker bruger til at kompromittere dit system og din identitet. Låsning af din computer er et vigtigt og nødvendigt skridt, du skal tage for at beskytte dine oplysninger.