Definition af en tynd klient

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Computere har eksisteret i årtier, og med det stadigt stigende behov for mindre, mere kompakte systemer er den tynde klient blevet meget populær gennem årene. Du kan nemt tilpasse disse systemer i enhver virksomhed uden at gå på kompromis med ydeevnen, fordi de optager betydeligt mindre plads end en almindelig stationær computer.

Specifikationer

Tynde klienter ligner på stationære computere og leveres med en række specifikationer. De har lavt strømforbrug og er også meget nyttige i netværksmiljøer, hvor klienter normalt er begrænset i funktioner. Mange af disse systemer indeholder ikke engang en harddisk og har lige nok information til at starte fra servercomputeren og køre de nødvendige programmer, hvilket gør disse små systemer langt mere sikre og mindre sårbare over for angreb. Ingen følsomme oplysninger vil gå tabt i tilfælde af tyveri, da alle data er gemt på hovedserveren, ikke på den enkelte klient.

Bruger

En tynd klient kan bruges i forskellige miljøer, hvoraf den mest populære er er større virksomheder med et netværk miljø. Mindre virksomheder bruger også disse systemer på grund af deres alsidighed og sikkerhed. Mange netværkssystemer i butikker og supermarkeder bruger tynde klienter som led i deres salgssted. Der er ikke behov for de større desktop-systemer, fordi tynde klienter kun behøver at køre en bestemt applikation.

Prissætning

Tynde klienter er billigere end almindelige desktop-systemer. De er ikke prissat på samme måde som større systemer eller servere, da de sandsynligvis vil indeholde mindre hardware og kun fungere i en bestemt rolle. Virksomheder vil bruge penge på en pålidelig server, der vil holde alle selskabets informationer og købe yderligere tynde klienter til hver terminal. Dette er en stor fordel for de fleste virksomheder, fordi de har brug for at forsyne de fleste af deres medarbejdere med et terminalsystem eller desktop-system .

Sammenfatning

Tynde klienter kan snart erstatte alle stationære computere i arbejdsmiljøet på grund af alle de funktioner, de har. Disse systemer er en god mulighed for enhver virksomhedsejer, fordi de bruger mindre strøm og har mere pålidelighed og alsidighed end de fulde stationære computere. En tynd klient er et alsidigt, effektivt system, der har alle funktioner og strøm på en stationær computer. Disse praktiske systemer er perfekte til både hjemme- og kontorbrug. De betragtes som sikre og meget mindre sårbare end traditionelle desktop-systemer.