Fordelene ved en hybrid topologi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En netværkstopologi er den måde, hvorpå hardware enheder og kabler er tilsluttet. En hybridtopologi (undertiden kaldet mesh eller mixed topology) forbinder netværkskomponenter ved at kombinere funktionerne i to eller flere andre topologier (såsom stjerne, bus, ring og token-ring). Den resulterende hybridtopologi udviser træk (og begrænsninger) af dens omfattende netværkskomponenter. Eksempler på hybridtopologier omfatter den stjerneforbundne ring og stjerneforbundne bus.

Pålidelige

Hybrid topologier er pålidelige og har øget fejltolerance end andre topologier. En hybridtopologi kan effektivt diagnosticere og isolere fejl. En netværksfejl (som f.eks. En defekt knude eller en pause i et netværkskabel) påvirker ikke resten af ​​netværket. Et hybridnetværk scanner hurtigt alle knudepunkter og hardwarepunkter for at detektere, hvor en fejl ligger, isolerer den og udfører yderligere diagnostiske tests. Resten af ​​netværket forbliver fuldt funktionelt, mens denne fejlisolering og diagnose udføres.

Fleksibel

Hybrid topologier er fleksible og er designet til at passe til forskellige netværksmiljøer og behov. De er bygget efter en omhyggelig vurdering af netværkets krav og tilgængelige ressourcer. Hybrid topologier kombinerer forskellige konfigurationer for at skabe de mest optimale forhold, der passer til netværkstrafik, forarbejdning af belastninger og dataforsinkelse. Hybride netværk kan udvides let for at tilføje nye systemer og noder. Hvert koncentrationspunkt (eller det punkt, hvor en netværksforbindelse er lavet) er designet til at holde ekstra lobes. Yderligere netværkshardware-periferiudstyr kan knyttes til disse lobes for at øge kapaciteten.

Effektiv

En hybridtopologi kan klare styrken af ​​andre topologier og ignorere deres svagheder. Dette resulterer i et komplekst netværk, der er mere effektivt og effektivt end individuelle topologier. Det kombinerer de optimale funktioner i sine kombinerede topologier. For eksempel kombinerer en stjernekoblet ringtopologi funktionerne i en stjernetopologi med dem af en ringtopologi. Denne hybridtopologi kombinerer stjernetopologiens fejltolerance med datatilladelsen af ​​ringtopologien. En stjernekoblet bustopologi kombinerer funktionerne i en stjernetopologi med en lineær bustopologi. Den kombinerer netværksforlængelsesfunktionerne i busstopologien med enkelhed og fejltolerance af stjernetopologien.