Hvad er meningen med TCP / IP-kommunikationsprotokol?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Layer 1 (Physical)

På dette lag definerer TCP / IP alle de standarder, der kræves for at starte overførslen af ​​datafiler. Dette lag omhandler kun alle de fysiske komponenter, herunder netværkskort, transmissionsmedier og forskellige andre netværkselementer. Derudover regulerer det fysiske lag også andre vigtige dataoverførselsaspekter, såsom datahastighed, signaltype og datakodning og dekodningsmetoder. Generelt indstiller det fysiske lag alle nødvendige foranstaltninger til indledning af kommunikationssessioner i netværkets endepunkter (dvs. computere).

Layer 2 (Network Access)

Netværksadgangslaget er udelukkende dedikeret til at etablere en forbindelse mellem den dataoverførende computer og det netværk, som computeren er vedhæftet. På dette lag tildeler TCP / IP-protokollen adresseringsordninger (IP-adresser) til hvert netværkselement for at identificere netværksknuder særligt. Ved hjælp af denne proces elimineres tvetydigheden af ​​netværket, og hver computer, der er forbundet med den, får sin egen identitet. Ethvert netværk, der ikke er forbundet til eksterne netværk, kan angives som opereret på et netværksadgangslag.

Layer 3 (Internetworking)

TCP / IP-protokollen anvender et internetworkingslag, når to eller flere end to computere i forskellige netværk har til hensigt at dele data med hinanden. På dette stadium bruger TCP / IP-protokollen en subprotokol, der hedder Internetworking Protocol, til at initiere og opretholde en kommunikationssession. Det internetworking-lag omfatter håndtering af forskellige netværkselementer (computere, switche osv.), Herunder mellemkommunikationsagenter, der er kendt som routere. Disse routere bruges til at forbinde to forskellige netværk med hinanden (af hensyn til udvidet kommunikation).

Layer 4 (Transport)

Transportlaget er et rent operativt lag af TCP / IP-protokol. Dette lag, uanset hvilken type kommunikation, søger at styre strømmen af ​​data fra den ene ende til den anden på en pålidelig måde. Specielt angiver, at transportlaget håndterer operationer, som f.eks. Sikring af dataoverførselsprocessen, tracking og organisering af databit, sikring af forbindelsens pålidelighed og anerkendelse af begge kommunikationsender, hvad angår fremskridtene i dataoverførslen. På dette lag bruger TCP / IP-protokollen en subprotokol med navnet Transmission Control Protocol (TCP) til håndteringsoperationer.

Layer 5 (Application)

En bruger initierer og afslutter dataoverførings- og kommunikationsprocesserne ved at interagere gennem applikationen lag. TCP / IP-protokollen anvender mange applikationslagsprogrammer, der er dedikeret til at give interaktive faciliteter til en bruger. Generelt bruges alle kommunikationssoftwareprogrammer (som e-mail, filoverførsel, chatteringssoftware osv.) På et applikationslag. Med andre ord kan en slutbruger få adgang til alle netværksressourcer og element (logisk) ved at interagere gennem applikationslagsprogrammer. Derfor er dette lag også kendt som det logiske lag af TCP / IP-protokollen. Kommunikationsprotokollen for transmissionskontrolprotokol / internetprotokol (TCP / IP) er et sæt regler og forskrifter, der primært er defineret til overførsel af data mellem forskellige noder og netværk på en reguleret måde. Udtrykket 'overførsel af data' har en bred betydning og omfatter hver proces, der er involveret i overførsel af databits fra en computer til en anden (inden for og uden for et netværk). Af denne grund definerer TCP / IP-protokollen nogle hierarkiske lag, der arbejder for at gøre processen med datakommunikation til en organiseret og en regulariseret opgave.