Oplysninger om computernetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Den globale infrastruktur af computernetværk, som vi nyder i dag, startede med små grupper af computere på uddannelsesfaciliteter, der er forbundet via telefonnetværket via modem. I 1960'erne udgjorde forbundsfinansiering af computernetværksteknologier en massiv stigning i fremskridt inden for netværksteknologier, hvilket førte til udviklingen af ​​internettet i dag, ifølge forskere fra University of Washington.

Fysiske netværk

Små hardwarestykker forbinder computere sammen og gør internettet til arbejde. Tidlige computernetværk brugte modemer til at kommunikere direkte fra en computer til en anden. Moderne computernetværk bruger forskellige typer teknologi til at kommunikere og overfører tusindvis af gigabyte data hver dag mellem servere og brugere.

Forbrugernes fysiske netværksenheder består af en netværksadapter (kablet eller trådløs til at forbinde en enkelt computer til et netværk), routere (for at flytte trafik mellem netværk), hubs (for at forbinde flere computere lokalt) og switches.

Linking og routing

Efter at have forladt din computer, sendes netværksdata i pakker til nærmeste router på dit lokale netværk. Lokale routere fungerer både som pakkeleverandører til andre computere på dit netværk og som gateways til det eksterne internet. Trafik beregnet til værter på et lokalt netværk sendes direkte til værten efter at have nået routeren.

For internettrafik overfører gateway-routeren de udgående pakker til din internetudbyder for routing langs den relevante vej via en 'kæde' af sammenkoblede routere og backbone-udbydere. Backbone-udbydere bærer massive mængder data langs virtuelle motorveje af fiberoptiske forbindelser over lange afstande.

Netværksapplikationer

Hospitaler, regeringer, redningsbureauer, skoler og virksomheder bruger computernetværk og netværkskomponenter til at redde liv, uddanne og holde kontakten. med mennesker. Der findes mange typer netværksapplikationer - fælles tjenester omfatter fildeling, instant messaging, netværksbaserede harddiske, websteder og e-mail.

Fremtid

Netværksforskere søger aktivt spændende nye måder at kommunikere hurtigere og mere effektivt på . Programmører og udviklere stræber efter at designe den bedste brugeroplevelse til internetbrugere og til netværksforbrugere.

Ingeniører inden for lokale netværk arbejder for at forbedre sikkerheden pålideligheden og hastigheden af ​​lokale routere og links (trådløs og kablet). Nogle nylige forbedringer fra 2010 er forbedret trådløs krypteringsteknologi og forbrugeroptiske fiberoptiske dataoverføringsadaptere / kabler.

Nogle populære internetprojekter fra 2010 inkluderer sky data lagring (fordelt over store afstande), automatiseret netværk baseret intelligens, bedre bruger-interaktionsteknologier og værktøjer og nye metoder til sikring af data under transit via internettet. Computernetværk er limen, der holder sammen den meget voksende verden af ​​informationsudveksling og global handel. Computernetværk arbejder på flere forskellige lag i en computer - fra det fysiske lag, der håndterer elektronisk og radiobehandling, til applikationslaget, som fungerer direkte med brugeren til dataudveksling. Computernetværk er en grundlægger for dagens digitale tidsalder.