Sådan bruger du Telnet til at navigere målcomputeren

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret forbindelse til den eksterne computer ved at indtaste sin numeriske internetadresse eller domæneadresse i din telnet-software. Ved hjælp af kommandolinjens software er formatet 'telnet [adresse]'; for eksempel 'telnet 192.168.1.100' eller 'telnet www.mydomain.com'.

2.

Indtast dit brugernavn og adgangskode til den computer, når du bliver bedt om det.

3.

Skriv kommandoen 'pwd' for at bestemme din standardmappe efter login. Dette står for 'nuværende arbejdsmappe.'

4.

Indtast 'ls -l', hvilket betyder 'liste med den lange mulighed' for at se, hvilke filer og mapper der er tilgængelige til dig.

5.

Brug 'cd u0026 lt; katalognavn u0026 gt;' at skifte fra din nuværende mappe til en undermappe. For eksempel vil 'cd www' ændre dig til 'www' undermappen i den nuværende mappe.

6.

Skriv 'cd ..' for at flytte op i en mappe. Hvis du i øjeblikket er i 'www' -mappen, vil 'cd ..' flytte dig tilbage til hjemmesiden.

7.

Skriv en hel mappe 'sti' for at flytte på tværs af hele hierarkiet. Fra hjemmappen kan du for eksempel skrive 'cd www / htdocs / members / images' for hurtigt at bore flere niveauer dybt ind i et hierarki.

8.

Indtast 'cd ~ '(ved hjælp af tegnet tegnet) for at vende tilbage til din hjemmemappe.

Telnet er en ekstern loginprotokol, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse til en anden computer via internettet og interagere med det som om du var logget ind lokalt. Det bruges til at oprette forbindelse til computere med en kommandolinjegrind, der næsten altid kører en variant af Unix eller simulerer Unix via Telnet-forbindelsen.