Sådan får du min computer til at acceptere trådløst internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfiguration af en trådløs netværksforbindelse

1.

Konfigurer din trådløse router. Kontrollér din router for at se om den er tilsluttet korrekt, og tænd den.

2.

Få adgang til netværksdelingscenter for at begynde at oprette et trådløst netværk. Træk musen til nederste venstre side af skærmen, og klik på 'Start' knappen for at få adgang til startmenuen. Klik derefter på 'Kontrolpanel'. Følgende skærm viser de primære funktioner og indstillinger på din computer, såsom netværk, hardware, programmer og lyd. Gå til netværksafsnittet, og åbn netværkets delingscenter.

3.

Opret et trådløst netværk. Naviger gennem netværks delingscenter, klik på 'Konfigurer en forbindelse eller netværk.' Følgende skærm viser dig en liste over muligheder for at oprette forbindelse til internettet, herunder muligheden for at oprette en trådløs forbindelse. Vælg den mulighed, der giver dig mulighed for at oprette en trådløs forbindelse.

4.

Konfigurer dit trådløse netværk. Opret et netværksnavn (SSID) og en netværksnøgle til et sikret netværk. Opret en stærk netværksnøgle med WPA-kryptering for optimal sikkerhed. Opret ikke en netværksnøgle, hvis du foretrækker at have et usikret netværk.

5.

Test din internetforbindelse. Åbn din webbrowser, og kontroller, om din internetforbindelse virker.

Tilslutning til trådløse netværk

1.

Find tilgængelige netværk. Gå til startmenuen, og klik på 'Opret forbindelse til' for at se tilgængelige trådløse netværk.

2.

Opret forbindelse til et trådløst netværk. Vælg et trådløst netværk og klik på 'Connect.' Indtast netværksnøglen for at kunne oprette forbindelse til et netværk. Indtast ikke netværksnøgler for usikrede netværk, fordi de ikke har nogen.

3.

Køb et trådløst netværkskort. Da et trådløst internetkort normalt skal forbindes til trådløse netværk, kan nogle computere ikke oprette forbindelse til trådløse netværk. Trådløse netværkskort sælges normalt i lokale elektroniske butikker. Brug en bærbar computer til at oprette forbindelse til trådløse netværk. De fleste bærbare computere leveres med et internt trådløst kort.

4.

Udfør en test for at se, om din trådløse netværksforbindelse fungerer korrekt. Åbn din standardwebbrowser, og forsøg at surfe på internettet. Hvis du er i stand til at oprette forbindelse til internettet uden problemer, er din forbindelse lykkedes.

Da trådløs internetteknologi fortsætter med at gå videre, er mange mennesker nu afhængige af trådløse netværk. En trådløs forbindelse gør det lettere at oprette forbindelse til internettet. Derudover fungerer flertallet af de nyeste teknologier i 802.11n og DOCSIS 3.0 godt med trådløse netværk. Derfor er det meget vigtigt at opsætte et trådløst netværk og få din computer til at acceptere trådløst internet.