Sådan finder du en europæisk adapter til stik i en bærbar computer til internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem den metode, du vil bruge til at oprette forbindelse til internettet. De tre muligheder er trådløse, Ethernet og opkald. Trådløse forbindelser involverer ikke stikpropper. Ethernet-forbindelser er globalt standardiserede, så dit amerikanske kabel vil fungere i Europa. Hvis du vil bruge dial-up, skal du bruge en landespecifik modulmodeladapter.

2.

Besøg en specialiseret rejseselger sælger online (se Ressource 1) før du gå.

3.

Køb en landespecifik telefon- / modemadapter. Østrig, Belgien, Frankrig, Storbritannien og flere lande bruger alle forskellige telefonadaptere.

4.

Før du tjekker online sælgerens hjemmeside, skal du afgøre, om du skal bruge en strømforsyning også. Det meste af Europa bruger nu de samme stikkontakter til strøm. Bemærkelsesværdige undtagelser omfatter Storbritannien. Køb en landespecifik strømforsyning (se Resource 2.)

Tips og advarsler

  • Vær forsigtig med hotel switchboards. Nogle vil fryse dit modem. Spørg ved skrivebordet.
  • Tilbage i gamle dage var det en øvelse i opfindsomhed at rejse med en bærbar computer og forbinde den til internettet. Tilslutning af den bærbare computer til det lokale telefonsystem kan være problematisk, fordi telefonsystemer --- især hoteller der er designet til det. Nogle gange måtte du trække sengen væk fra væggen, skrue af telefonens vægplade og bruge alligator klip til at vedhæfte modemets telefonlinje til bare terminaler. Andre løsninger omfattede akustiske koblere, som du skal ombryde i en hotelpude. Modulære stik anvendes i dag universelt.