Sådan genstartes VPN-tjenester på en Windows 2003 Small Business Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' på Windows Server 2003 Small Business-computeren. Hold musemarkøren over 'Administrative Tools' og vælg 'Routing and Remote Access.' Et nyt vindue vises. I højre side af vinduet skal 'Startet' i 'Status' -kolonnen være til stede, der angiver, at VPN-serveren kører.

2.

Højreklik servernavnet på højre side af skærmen, og klik derefter på 'Deaktiver routing og fjernadgang.' Klik på 'Ja' for at bekræfte. VPN-tjenesten er stoppet, og serveren er deaktiveret.

3.

Højreklik på servernavnet en anden gang, og klik på 'Konfigurer og aktiver router og fjernadgang.' < /p>

4.

Klik på 'Næste'. Vælg en radioknap for at angive typen af ​​fjernadgangsserver, du kører, f.eks. 'Fjernadgang' eller 'Virtual Private Network.' Du kan også vælge 'Brugerdefineret konfiguration' for at vælge de specifikke tjenester, du vil aktivere. Klik på 'Næste'.

Vælg de tjenester, du vil aktivere, hvis du har valgt 'Brugerdefineret konfiguration' eller indtast det IP-adresseområde, der vil blive tildelt til tilsluttede computere hvis du har valgt en anden tjeneste.

6.

Klik på 'Næste', 'Afslut' og 'Ja'. VPN-tjenesten genstartes.

En computer, der kører Windows Server 2003 Small Business, har evnen til at blive oprettet som en VPN-server (Virtual Private Networking). Ved at have en VPN-server bliver det muligt at oprette forbindelse til serveren eksternt og tilslutte sig det netværk, som serveren er vært for, selv om der ikke er nogen fysisk forbindelse til netværket. Hvis du oplever et problem med en Windows Server 2003 Small Business-computer, der fungerer som en VPN-server, skal du stoppe og genstarte VPN-tjenesten som et fejlfindingstrin.