Sådan opretter du gratis WiFi i en butik

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut dit internetforbindelse-kabel eller DSL-modem til den brede netværksport på den trådløse router. Tænd for routeren, og vent på, at de diagnostiske lamper stopper med at blinke.

2.

Test netværket ved at indtaste routers standardleverede IP-adresse i din webbrowser. Din routerens konfigurationsskærm vises, hvis netværket fungerer korrekt. Hvis du bruger en pc, skal du åbne 'Wireless Setup Wizard', navne dit netværk og følge instruktionerne for at fuldføre konfigurationen.

Hvis du bruger en Mac, skal du åbne 'Airport Utility', vælg din base station, klik på 'Fortsæt' og følg vejledningen for at oprette dit netværk.

3.

Vælg 'Trådløs sikkerhed' under fanen 'Trådløs' og opret en WPA-adgangskode for at beskytte dit netværk. Giv adgangskoden til dine kunder og skift det med jævne mellemrum. Gem personlige eller private forretningsfiler på en computer, der ikke er sluttet til det trådløse, for at få ekstra sikkerhed.

Opret et WPA-kodeord ved hjælp af 'Airport Utility', hvis du bruger en Mac.

4.

Test netværket ved at få adgang til ethvert websted. Fejlfinding af dit system ved hjælp af din platforms diagnose bør du ikke have internetadgang.

Tips og advarsler

  • Bekræft, at din internetudbyderens slutbruger Licensaftale giver dig mulighed for at give gratis internetadgang til dine kunder; ikke alle gør.
  • Overvej at lægge tegn i dine vinduer og rundt i butikken for at informere kunderne om gratis Wi-Fi.
  • Informer kunder om dit gratis Wi-Fi på dine kvitteringer og markedsføring materialer.
  • Overvej partnerskab med nærliggende virksomheder for at dele omkostningerne ved at levere Wi-Fi.
  • Internettet har ændret den måde, virksomheden opererer på. Forbrugere, der bruger webbrowsere på deres hjem- og kontor-pc'er og mobiltelefoner, gennemse nu, undersøge og købe alt fra sko til friske østers til førsteklasses flybilletter. Virksomhedsejere indser fordelene ved at give deres kunder adgang til internettet, både for at holde dem i butikken længere og som en generel høflighed. Og det bliver nemt og overkommeligt, fordi mange virksomheder allerede har bredbåndsadgang.