Sådan opsættes en Mac på et Windows-domæne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn værktøjet 'Katalogværktøj'. Skift til 'Finder' og naviger i mappen 'Programmer', efterfulgt af 'Utilities folder' og kør 'Directory Utility.' Snow Leopard-brugere (10.6) kan enten navigere til mappen 'System', derefter mappen 'Bibliotek', efterfulgt af mappen 'CoreServices' eller finde 'Directory Utility' i afsnittet 'Accounts' i 'System Preferences' tilgængelig fra menuen 'Apple'.

2.

Aktivér Active Directory. Hvis låsikonet er lukket, skal du godkende med en administrativ konto for at fortsætte. Klik på knappen 'Services' øverst i vinduet. Hvis knappen 'Tjenester' ikke er synlig, skal du klikke på knappen 'Vis avancerede indstillinger' nederst til højre i vinduet. Sørg for, at afkrydsningsfeltet 'Active Directory' er markeret i listen over tjenester.

3.

Konfigurer domæneforbindelsen. Indtast domænenavnet i feltet 'Active Directory Domain'. For at konfigurere avancerede muligheder skal du klikke på 'Vis avancerede indstillinger.' Ændring af disse indstillinger er valgfri og kan omfatte oprettelse af mobile konti, konfiguration af brugerens hjemmekatalog, GID-kortlægning og godkendelsesindstillinger.

4.

Konfigurer indstillinger for mobilkonti (valgfrit). En mobilkonto gør det muligt for brugeren at logge ind på sin konto, selvom computeren ikke er forbundet til netværket. Denne indstilling er primært beregnet til brugere med bærbare computere. For at aktivere mobilkonti skal du klikke på knappen 'Vis avancerede indstillinger' og aktivere indstillingen 'Opret mobilkonto ved login' i afsnittet 'Brugeroplevelse'.

5.

Bind Mac til Active Directory Domain. Klik på knappen 'Indbind'. Indtast et brugernavn og en adgangskode, der har tilladelse til at binde computere til domænet, i vinduet der vises. Indtast computerens organisationsenhed i feltet 'Computer OU'. De to andre afkrydsningsfelter er valgfrie og bruges til at tilføje Active Directory til henholdsvis autentificering og kontaktens søgepolitik.

Tips og advarsler

  • Hvis standardindstillingerne ændres og en lokal hjemmemappe ikke oprettes, vil brugerens Windows-mappe blive monteret som sin hjemmemappe ved hjælp af den valgte netværksprotokol.
  • Mac'er har kunnet oprette forbindelse til et Windows-domæne siden Mac OS version 10.5. Selvom det kan synes at være en skræmmende udsigt, er kapaciteterne bygget direkte ind i systemet og afhænger ikke generelt af ændringer i Active Directory Domain. Aktivering af disse funktioner gør det muligt for Mac-computeren at passe ind i skemaet sammen med Windows-baserede computere.